Хитрости в кухнята - Втора част

Любопитни ли сте узнаете още малки тайни за приготвянето на големи кулинарни изкушения?
Продължаваме с още хитрости в кухнята, които ще ви се притекат на помощ в точния момент, ако знаете за тях, разбира се.
- Сметаната се разбива значително по-лесно на крем, ако в нея добавите малко яйчен белтък.
- Ако в смляното кафе сложите щипка сол, то ще получите много по-вкусна напитка.
- За да бъде покрито с румена коричка месото, изпечено във фурната, намажете го с комбинация от сок от нар и мед, разредена със сухо вино, коняк или вода.
- Ако сте варили месото прекалено дълго време, нарежете го на тънки парчета, сложете в чиния, поръсете с нарязани лук и домати, сложете малко олио, лимонов сок и оцет. Съвсем скоро месото отново ще бъде сочно.
- Вместо галета може да използвате смлени орехови ядки за панировките.
- Не поднасяйте току-що приготвеното месо веднага. Оставете го за известно време, за да разкрие напълно вкуса си.
- Когато приготвяте ябълкови сладкиши или други печива с плодовете, оваляйте последните в брашно, за да не падат на дъното на формата.
- Преди да свалите супата от котлона, прибавете малко пресен зелев сок, сок от моркови или доматен. Това ще подсили вкуса й и ще обогати ястието с витамини.
- А дали знаете, че ванилията е подправка, която е много подходяща за придаване на пикантна нотка на салатите? Опитайте!
- Пресолената супа може да спасите, ако добавите в нея малко зърнено-житна култура (в марля) и оставите да се вари известно време. Зърната ще поемат излишната сол.
Коментари към Хитрости в кухнята - Втора част