Хапки от маслини с млечно-горчичен сос
Необходими продукти:
- 100 грама брашно
- 1 яйце
- 30 милилитра вода
- 1/2 чаена чаша зелени маслини без костилки
- 1/2 чаена чаша черни маслини без костилки
- 1/2 глава стар лук, нарязан ситно
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 5 нарязани сушени домати
- 5 грама сух риган
- 5 грама суха мащерка
- сол и черен пипер според вкуса ви
- зехтин или олио за пържене
за соса:
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена лъжичка горчица
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 2 чаени лъжички зехтин
- 200 грама цедено кисело мляко
- сол и черен пипер според вкуса
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и добавете нарязаните маслини, лук, чесън, домати, риган и мащерка. Прибавете яйцето, водата и подправете със сол и черен пипер според вкуса ви. Разбъркайте до получаването на хомогенна лепкава смес и загрейте мазнина за пържете.
С помощта на лъжица загребете от маслиновата смес и изпържете хапките от двете страни. Подредете ги върху застлана с кухненско руло чиния, за да се отцедят от излишната мазнина. Пригответе соса като смесите млякото с горчицата в купичка и разбъркате докато се смесят.
Добавете чесън, сок от лимон, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте до еднородност и охладете за половин час. Поднесете маслиновите хапки, гарнирани с ароматния сос и се насладете на вкуса им.
Бон Апети!
www.spainonafork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ОЙСТЕР ДИРЕКТА ОЦВЕТЯВАЩА МАСКА PURPLE 250 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.77 ШОКОЛАДОВО - КАФЯВ
БОЧКО МЛЯКО ЗА ТЯЛО С МАСЛИНА 200 мл.
МЕА НАТУРА ШАМПОАН С МАСЛИНА ЗА СУХА И ДЕХИДРАТИРАНА КОСА 300 мл
ДАВИНЕС ШАМПОАН СИНГЪЛ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Маслина (европейска)
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Хапки от маслини с млечно-горчичен сос