Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Хапки от маслини с млечно-горчичен сос

Хапки от маслини с млечно-горчичен сос

Хапки от маслини с млечно-горчичен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 100 грама брашно
  • 1 яйце
  • 30 милилитра вода
  • 1/2 чаена чаша зелени маслини без костилки
  • 1/2 чаена чаша черни маслини без костилки
  • 1/2 глава стар лук, нарязан ситно
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 5 нарязани сушени домати
  • 5 грама сух риган
  • 5 грама суха мащерка
  • сол и черен пипер според вкуса ви
  • зехтин или олио за пържене

 

за соса

 

  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 чаена лъжичка горчица
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 2 чаени лъжички зехтин
  • 200 грама цедено кисело мляко
  • сол и черен пипер според вкуса

 

Начин на приготвяне:

 

В купа сложете брашното и добавете нарязаните маслини, лук, чесън, домати, риган и мащерка. Прибавете яйцето, водата и подправете със сол и черен пипер според вкуса ви. Разбъркайте до получаването на хомогенна лепкава смес и загрейте мазнина за пържете.

С помощта на лъжица загребете от маслиновата смес и изпържете хапките от двете страни. Подредете ги върху застлана с кухненско руло чиния, за да се отцедят от излишната мазнина. Пригответе соса като смесите млякото с горчицата в купичка и разбъркате докато се смесят.

Добавете чесън, сок от лимон, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте до еднородност и охладете за половин час. Поднесете маслиновите хапки, гарнирани с ароматния сос и се насладете на вкуса им.

хапки от маслини с млечен сос и горчица

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.spainonafork.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаНовиниБотаника