Хапки от карфиол с фета и лук
Необходими продукти:
- 500 грама карфиол
- 200 грама фета
- 1 голямо яйце
- 2 супени лъжици лук, нарязан на ситно
- 160 грама брашно
- 2 супени лъжици морска сол
- 2 супени лъжици пресен риган, нарязан на ситно
- лимонови резени
Начин на приготвяне:
- Задушете карфиола, оставете да се охлади за кратко и го пюрирайте в голяма купа с помощта на пасатор.
- Добавете фетата и яйцето и разбъркайте до гладка консистенция.
- Прибавете лука, разбъркайте за кратко и пресейте брашното върху сместа. Разбъркайте.
- Загрейте около 2-3 пръста олио в тиган на средно силен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от сместа, за да оформите карфиолената хапка. Повторете, без да препълвате тигана.
- Пържете до златисто кафяв цвят и извадете върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
- Смесете морската сол и ригана в малка купичка. Разбъркайте.
- Поднесете карфиолените хапки топли, гарнирани с лимонови резени и риганова сол.
Приятен апетит!

Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Разноцветни хапки от сирене и извара с бадеми
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
- Цветно зеле, карфиол
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
Коментари към Хапки от карфиол с фета и лук