Хапки от карфиол с фета и лук
Необходими продукти:
- 500 грама карфиол
- 200 грама фета
- 1 голямо яйце
- 2 супени лъжици лук, нарязан на ситно
- 160 грама брашно
- 2 супени лъжици морска сол
- 2 супени лъжици пресен риган, нарязан на ситно
- лимонови резени
Начин на приготвяне:
- Задушете карфиола, оставете да се охлади за кратко и го пюрирайте в голяма купа с помощта на пасатор.
- Добавете фетата и яйцето и разбъркайте до гладка консистенция.
- Прибавете лука, разбъркайте за кратко и пресейте брашното върху сместа. Разбъркайте.
- Загрейте около 2-3 пръста олио в тиган на средно силен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от сместа, за да оформите карфиолената хапка. Повторете, без да препълвате тигана.
- Пържете до златисто кафяв цвят и извадете върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
- Смесете морската сол и ригана в малка купичка. Разбъркайте.
- Поднесете карфиолените хапки топли, гарнирани с лимонови резени и риганова сол.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Карфиолен сандвич
Коментари към Хапки от карфиол с фета и лук