Хамбургер с риба тон и пресни подправки
Необходими продукти:
- по 1/4 чаена чаша свеж босилек, магданоз, естрагон
- по 1/4 чаена чаша майонеза и заквасена сметана
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 2 супени лъжици + 1 чаена лъжица сок от лимон
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 консерва от 140 грама риба тон, отцедена
- 1 стрък целина, нарязан на ситно
- 1 малка глава лук, накълцана на ситно
- 1 фино настъргана скилидка чесън
- 1/2 чаена чаша микс от подправки (листа целина, босилек, магданоз, копър)
- 2 английски мъфина, разрязани през средата
Начин на приготвяне:
Магданоза, босилека, естрагона, майонезата, сметаната, лимоновата кора и лимоновия сок, както и 2 супени лъжици зехтин блендирайте, за да накълцатан на ситно листенцата и да смесите продуктите. Прехвърлете в купа и изсипете вътре рибата тон. Разбъркайте с вилица, за да се получи еднородна смес. Прибавете целината, чесъна, лука и подправете със сол и пипер.
Останалите подправки овкусете с 1 чаена лъжица лимон и полейте с малко зехтин, подправете и разбъркайте.
Сглобете сандвича, като сложите между двете половинки английски мъфини от млечната майонезена салата с риба тон, а отгоре овкусените пресни подправки.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
- Класически сос за хамбургери
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Салата със спанак, риба тон и таханов дресинг
- Салата от риба тон с домати и царевица
- Салата с риба тон, каперси и печени чушки
Коментари към Хамбургер с риба тон и пресни подправки