Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Фалафели с карфиол и магданоз

Фалафели с карфиол и магданоз

Фалафели с карфиол и магданоз - изображение

Необходими продукти:


  • 600 грама нахут
  • 1 глава лук
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 300 грама карфиол
  • 1 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици царевично брашно
  • сол, черен пипер, зехтин

 

Начин на приготвяне:

 

Накиснете нахута за 2-3 часа и го сварете в подсолена вода. Отцедете и го сложете в купа. Настържете към него лука и прибавете нарязан ситно магданоз и чесън.

Сварете и карфиола, прибавете го към сместа, разбъркайте и сложете брашното. Подправете със сол, черен пипер според вкуса ви и загрейте зехтина в тиган.

Оформете топчета, с помощта на ръцете ги притеснете леко и изпържете. Отцедете и поднесете топли. Гарнирайте със сос по ваш вкус.

фалафели с карфиол и магданоз

Добър апетит!

Източник: www.everycakeyoubake.pl

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаЛайфстайл