Фалафели с карфиол и магданоз

Необходими продукти:
- 600 грама нахут
- 1 глава лук
- 1 връзка пресен магданоз
- 300 грама карфиол
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици царевично брашно
- сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута за 2-3 часа и го сварете в подсолена вода. Отцедете и го сложете в купа. Настържете към него лука и прибавете нарязан ситно магданоз и чесън.
Сварете и карфиола, прибавете го към сместа, разбъркайте и сложете брашното. Подправете със сол, черен пипер според вкуса ви и загрейте зехтина в тиган.
Оформете топчета, с помощта на ръцете ги притеснете леко и изпържете. Отцедете и поднесете топли. Гарнирайте със сос по ваш вкус.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фалафели с булгур и чесън
- Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън
- Фалафели с коприва
- Дюнери с карфиолени фалафели и хумус от цвекло
- Фалафели от сладки картофи със сусам
- Фалафели с моркови
- Фалафели по гръцки
- Фалафели със сусам и таханов сос
- Веган сандвичи с фалафел и мариновани зеленчуци
- Фалафели от хумус и козе сирене
Коментари към Фалафели с карфиол и магданоз