Троен шоколадов мус
Необходими продукти:
за белия шоколадов мус:
- 125 грама бял шоколад
- 60 грама меко масло
- 1 разбит белтък
- 1 чаена лъжичка желатин
- 150 милилитра сметана за разбиване
за черния шоколадов мус
- 125 грама черен шоколад
- 60 грама меко масло
- 1 разбит белтък
- 1 чаена лъжичка желатин
- 150 милилитра сметана за разбиване
за третия шоколадов мус
- 125 грама млечен шоколад
- 30 грама меко масло
- 1 разбит белтък
- какао на прах
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада и преди да го смесите с останалите продукти изсипете част от него в метални форми по избор и охладете. Към останала част прибавете маслото и разбийте до хомогенност. Добавете разбития белтък, сметаната и желатина. Разбийте отново и оставете настрана.
Направете черния мус по същия начин и отново изсипете част от шоколада във формички по избор. Охладете и пригответе обикновения мус. За целта разтопете шоколада, добавете маслото, белтъка и разбъркайте.
Вземете десертни чашки и разпределете във всяка от получените мусове. Започнете с черния, след това сложете белия, завършете с шоколадовия и поръсете с какао на прах. Извадете шоколада от формичките и украсете десертчетата. Охладете и поднесете.
Да ви е сладичко!
www.manusmenu.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Троен шоколадов мус