Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Трес Лечес

Торта Трес Лечес

от 10 окт 2019г., обновено на 11 окт 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Торта Трес Лечес - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

В превод "трес лечес" означава "три млека". Тази торта е популярен десерт в Мексико още от 19 век. Сочна, млечна и изключително вкусна.

Необходими продукти:

  • 1 чаша универсално брашно
  • 1/2 чаша пълнозърнесто брашно
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 3 големи яйца (на стайна температура)
  • 1/2 чаша + 1 супена лъжица захар
  • 2 чаени лъжички ванилов екстракт
  • 1/2 чаша нискомаслено прясно мляко
  • 1 консерва нискомаслено подсладено кондензирано мляко
  • 1 консерва нискомаслено изварено мляко
  • 1 чаша бита сметана
  • ягоди, нарязани за гарниране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете стъклен съд за печене с мазнина.

Смесете в средно голяма купа универсалното брашно, пълнозърнестото брашно, бакпулвера и солта.

Разбийте с миксер на средно висока скорост до много лека и пухкава пяна яйцата, 1/2 чаша захар и ванилията. Добавете половината брашнена смес и продължете да разбърквате на ниска скорост, докато се комбинират. Налейте прясното мляко, след това изсипете останалата брашнена смес и продължете да разбърквате с миксера, докато се смесят добре всички съставки. Разпределете равномерно тестото в подготвения съд за печене.

Изпечете тортата за 20-25 минути или докато леко покафенее. Извадете от фурната и оставете да се охлади за около 25 минути върху телена поставка.
Разбийте в средно голяма купа кондензираното и извареното мляко. Прободете цялата торта с вилица и бавно изсипете млечната смес върху тортата и по краищата. Покрийте и сложете в хладилник за най-малко 2 часа, максимум до 1 ден.

Преди да сервирате, разбийте сметаната в средна купа с миксер, докато се образуват меки върхове. Добавете останалата 1 супена лъжица захар и продължете да биете до твърди върхове. Декорирайте тортата с битата сметана и гарнирайте с ягоди по желание.

Да ви е сладко!

Източник:

eatingwell.com

Още по темата:
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши) Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв. / 132.42 €

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Торта Трес Лечес

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта Трес Лечес
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:08
    Коментирайте "Торта Трес Лечес"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Торта Мравуняк с кондензирано мляко и орехи
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Шоколадов фъч с малини
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 8 часа и 50 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival