Торта с халва и сусам
Необходими продукти:
8 яйца (за блата)
1,5 чаена чаша захар (1 чаша за блата и 0,5 чаша за покритието)
1,5 чаена чаша брашно (1 чаша за блата и 0,5 чаша за покритието)
430 грама масло (200 грама за блата, 150 грама за крема и 80 грама за покритието)
1 чаена лъжица бакпулвер
3 яйчни жълтъка (за покритието)
250 грама слънчогледова халва (за крема)
100 грама сусам (за покритието)
2 супени лъжици мед (за покритието)
3 яйчни белтъка
100 грама кокосови стърготини
1 супена лъжица портокалово (или друго) сладко
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на блата. Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте с половината от захарта за блата, добавете брашното, размекнатото масло, бакпулвера и разбитите отделно белътци с другата половина захар.
Разделете тестото на 2 части и изпечете блатове. Всеки от тях разрежете на две, за да се получат 4 слоя за тортата (друг вариант е да изпечете един блат и да го разрежете на 4).
Заемете се с блата, който ще натрошите за поръсване на тортата. Разбийте жълтъците (за покритието) със захарта, добавете брашното, маслото, меда и сусама.
Замесете тесто, от което изпечете блат, оставете да изстине и натрошете.
Вземете един готов блат, намажете го с портокаловото сладко и разбитите с кокосовите стърготини белтъци.
Сложете във фурната за 5 - 8 минути.
Кремът. Разбийте маслото и го смесете с натрошената халва.
Сглобете тортата. Намажете единия блат с крема от халва, върху него сложете този с белтъците, намажете с крема, следва третия блат, крем и последния 4-ти слой.
Покрийте стените и повърхността на тортата с крема и поръсете обилно с натрошения блат. Оставете за 4 часа, след което можете да се насладите на невероятния вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовИСО ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН - МЕЧЕ - 80 ЕЛЕМЕНТА KRU22437
НовРЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Торта с халва и сусам