Торта с портокалов крем и крем кафе
Необходими продукти:
За блатовете:
170 грама брашно
5 яйца
200 грама захар
30 грама какао на прах
1 чаена лъжица ванилова захар
1/2 чаена лъжица канела
За сиропа:
50 милилитра портокалов ликьор
100 грама захар
50 милилитра вода
За крем кафе:
1 супена лъжица разтворимо кафе
10 грама желатин
1 супена лъжица вода
300 грама гъста сметана
300 грама пудра захар
70 милилитра коняк
сок от 1/2 лимон
За портокаловия крем:
1/2 чаена лъжица настъргана портокалова кора
125 грама кисело мляко с вкус на портокал
40 милилитра портокалов ликьор
200 грама гъста сметана
50 грама заквасена сметана
10 грама желатин
Начин на приготвяне:
Тестото. Разбийте яйцата със захарта, докато се получи пухкава пяна. Прибавете пресятото брашно, какаото, канелата, ваниловата захар и разбийте всичко. Изсипете сместа в подходяща форма, чието дъно сте застлали с пергамент и изпечете блата до готовност при 200 градуса.
След това оставете да изстине и разрежете хоризонтално, за да се получат 3 пласта.
Направете сиропа, смесвайки водата и захарта, варете в продължение на 3 минути, след което охладете, налейте ликьора и разбъркайте.
Крем кафето. Разтворете кафето в гореща вода, желатина накиснете във вода, чието количество трябва да бъде 6 пъти повече от него. След това отцедете излишната течност, разтворете желатина на водна баня и смесете с кафето. Разбийте сметаната, прибавете захарта, коняка, лимоновия сок, кафето с желатина и разбъркайте.
Портокаловият крем. Залейте желатина със студена вода, докато набъбне и разтопете на водна баня.
Разбийте гъстата сметана, смесете я със заквасената и киселото мляко, добавете желатина, ликьора и портокаловата кора.
Пропийте блатовете със сиропа. Единият от тях намажете с крема от кафе, вторият - с портокаловия крем и ги сложете един върху друг. Най-отгоре поставете третия блат и намажете повърхността и страните на тортата с останалия крем кафе. Приберете десерта в хладилника за около 20 минути.
Най-накрая поръсете с какао на прах, украсете със зърна кафе, звездички анасон и/или пръчка канела. Декорацията е въпрос на избор и вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовИСО ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН - МЕЧЕ - 80 ЕЛЕМЕНТА KRU22437
НовРЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Торта с портокалов крем и крем кафе