Торта с млечно-яйчен пълнеж

Необходими продукти:
4 яйца + 1 за крема
1 ч. ч. захар (+ 1/2 ч. ч. за крема и 7 с. л. глазурата)
1 ч. ч. брашно + 2,5 с. л. за крема
1 ч. л. бакпулвер
ванилия
1 ч. ч. прясно мляко за крема + 3 с. л. за глазурата
50 г масло за крема + 50 г за глазурата
2 с. л. какао на прах за глазурата
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, прибавете ванилията, бакпулвера, брашното и разбийте с миксер. Подмажете с масло тава с диаметър 26 см и изсипете тестото в нея. Печете 30 минути при 180 градуса.
Направете крема. За целта разбийте млякото, брашното, яйцето, захарта и ванилията. Варете на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Сложете маслото в горещия крем и разбъркайте. Охладете.
Разрежете блата на две части, едната намажете с крема и покрийте с другата.
Идва ред на глазурата. Смесете какаото и захарта, разбъркайте, прибавете млякото и сложете на котлона, бъркайки, докато сместа не кипне. Добавете маслото и разбъркайте. Полейте тортата с горещата глазура. Оставете за една нощ в хладилник и добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
Коментари към Торта с млечно-яйчен пълнеж