Торта с млечно-маслен крем и шоколадова глазура
Необходими продукти:
За блата:
100 грама масло
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици мед
2 яйца
1,5 чаена лъжица сода (негасена)
1 чаена лъжица бакпулвер
4 супени лъжици какао
3 - 4 супени лъжици прясно мляко
3 - 4 чаени чаши брашно
За крема:
200 грама кондензирано мляко
0,5 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
2 супени лъжици брашно
200 грама масло
За глазурата:
2 супени лъжици какао на прах
4 супени лъжици захар
6 супени лъжици гореща вода
2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Тестото
Смесете маслото, захарта, меда и ги сложете на водна баня. Маслото и медът трябва да се разтопят. Разбийте яйцата, добавете ги към сладкото масло, налейте млякото и нагрейте до получаването на еднородна смес и докато захарта се разтопи напълно. Сложете содата и разбъркайте. Около 5 - 7 минути след това свалете съда от котлона.
В отделна купа смесете брашното, бакпулвера и какаото. Постепенно прибавете сухите съставки към маслената комбинация и замесете тесто, което не трябва да лепи по ръцете. Приберете го в хладилника за 30 - 40 минути. Когато го извадите, разделете на 7 равни части и изпечете от тях блатове. Те се пекат до златистокафяво в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Кремът
Смесете кондензираното и прясното млека, яйцето и бъркайте до получаването на еднородна консистенция. След това внимателно и постепенно прибавете брашното при непрекъснато бъркане (не трябва да има бучки). Поставете съда на бавен огън и затоплете сместа, бъркайки до сгъстяване, но не допускайте да заври. Свалете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура.
Разбийте размекнатото масло (на стайна температура) и без да спирате да бъркате, прибавете към получения крем.
Намажете блатовете с готовия крем, подредете ги един върху друг и приберете в хладилника.
Глазурата
Смесете какаото и захарта, налейте водата и разбъркайте. Сложете сместа на котлона, при постепенно и внимателно нагряване бъркайте до еднородност и след това до сгъстяване. Гъстотата трябва да е като на разтопен шоколад. Обикновено са достатъчни 2 - 3 минути варене, след като сместа стане еднородна. Добавете маслото към горещата шоколадова маса и разбъркайте. Глазурата е готова.
Извадете тортата от хладилника, намажете повърхността и страните с глазурата и вече може да вкусите от труда си :).
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовИСО ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН - МЕЧЕ - 80 ЕЛЕМЕНТА KRU22437
НовРЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Торта с млечно-маслен крем и шоколадова глазура