Торта с млечен крем и ягоди

Необходими продукти:
За блата:
6 яйца
6 с. л. захар
1 ч. ч. пшенично прашно
За крема:
2 яйца
2 ч. ч. прясно мляко
10 с. л. захар
3 десертни лъжички пшенично брашно
ванилова захар
За сиропа:
0,5 ч. ч. захар
0,5 ч. ч. вода
2 с. л. коняк
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта с миксер на максимална скорост в продължение на 10 минути. Постепенно прибавете пресятото брашно и внимателно бъркайте. Застелете дъното на форма с хартия за печене и внимателно излейте тестото в нея. Печете 1 час във фурна при 160 градуса. След като изстине, извадете от съда и разрежете на 3 блата.
Направете крема: сложете 1,5 ч. ч. от млякото да заври заедно със захарта. Яйцата, брашното и останалото мляко разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна смес, която прибавете към врящото мляко, вливайки тънка струя, без да спирате да бъркате. Изчакайте да заври, добавете ваниловата захар и охладете крема.
Напоете блатовете със сиропа, приготвен от продуктите за него, ягодите нарежете на кръгчета. Върху блата сложете плътен слой ягоди, върху тях - крем, следва блат, ягоди, крем и отново блат. Намажете тортата с крем (отгоре и отстрани). Страните може да поръсите с трохи от блатовете. Украсете с цели ягоди и охладете тортата, преди да поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
Коментари към Торта с млечен крем и ягоди