Торта с белтъчен крем и парченца ягоди

Необходими продукти:
400 грама брашно
200 грама масло
100 грама сметана
4 яйца
250 грама захар на пясък
1/4 чаена лъжица лимонена киселина
1 чаена лъжица негасена сода
300 грама пресни ягоди (може и замразени)
Начин на приготвяне:
Втрийте маслото в брашното, добавете сметаната, 100 грама от захарта, 4-те жълтъка, лимонената киселина и содата. Замесете тесто. Разпределете го по дъното на формата, която ще използвате, като дебелината му да бъде около 1 - 1,5 см. Надупчете плътно с вилица и поставете във фурната при 160 градуса в продължение на 25 минути.
Докато блатът се пече, разбийте белтъците с останалите 150 грама захар с помощта на миксер. Когато получите гъст крем, към него прибавете ягодите (ако използвате замразени, не ги размразявайте предварително) и разбъркайте старателно. Изсипете крема върху изпечената основа и върнете отново във фурната за още 15 минути.
Тортата е готова, остава само да изчакате да изстине и да си я хапнете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Красиви сватбени торти от целия свят
- Студена хрупкава торта от шоколадова зърнена закуска и печени фъстъци
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Торта с белтъчен крем и парченца ягоди