Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта с белтъчен крем и какаова глазура

Торта с белтъчен крем и какаова глазура

от 22 юли 2014г.
Торта с белтъчен крем и какаова глазура - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За блата:

4 жълтъка

160 - 180 грама брашно (1 чаена чаша)

100 грама захар

100 грама сметана

100 грама масло

1 пакетче набухвател или 1 чаена лъжица сода, изгасена в супена лъжица оцет

щипка сол

За крема:

4 белтъка

100 грама масло

300 грама захар

200 милилитра прясно мляко

15 грама листа желатин

 

За глазурата:

5 супени лъжици захар

4 супени лъжици вода

3 супени лъжици какао

30 грама масло

 

 

Начин на приготвяне:

Разбъркайте жълтъците със захарта, прибавете сметаната, размекнатото масло, набухвателя, щипка сол и брашното. Замесете меко тесто.

Подмажете подходяща форма с олио, поръсете с галета, сложете тестото и заравнете с помощта на лъжица.

Поставете във фурната, загрята до 180 градуса и изпечете блата в продължение на 20 - 25 минути. Когато започне да се зачервява, изключете и оставете блатът да се охлади, отваряйки вратата на уреда, без да изваждате съда.

За направата на крема

Налейте студеното мляко в тенджера, сложете желатина, след 15 минути поставете на слаб огън и затоплете при непрекъснато бъркане, без да допускате сместа да заври. Когато желатинът се разтопи, свалете съда от котлона. Изчакайте тя да се охлади на стайна температура.

Разбъркайте маслото със 100 грама от захарта в голяма купа. След това разбийте с миксера на ниски обороти, постепенно добавяйки млякото с желатина. Разбивайте до получаването на гъст крем.

В друга купа разбийте студените белтъци с щипка сол и няколко капки лимонов сок. Добавете останалите 200 грама захар и разбийте на бързи обороти до образуването на твърда пяна.

В съда с белтъците постепенно прибавете маслено-желатиновата смес, разбивайки на бавни обороти. Когато сложите цялото количество, разбивайте още няколко минути и трябва да се получи гъст крем.

Разрежете изпечения блат на две, за да получите два броя. Намажете единия с крема, сложете отгоре втория, намажете и него и приберете в хладилника за час.

През това време пригответе глазурата. За целта смесете захарта, какаото, водата и маслото. Комбинацията сложете на котлона да кипне и варете няколко минути, след което оставете да се охлажда. Щом изстине, тя ще се сгъсти. Важно е да прецените момента, в който ще залеете тортата, защото с прекалено гъстата глазура ще ви бъде по-трудно да работите.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши) Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши Белтъчен крем за торти и сладкиши
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв. / 132.42 €

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Торта с белтъчен крем и какаова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта с белтъчен крем и какаова глазура
    www.framar.bg 
    на 18 November 2025 в 11:41
    Коментирайте "Торта с белтъчен крем и какаова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
  • Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
  • Пандишпанова торта с крем от масло и халва
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Медикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението йМедикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението й

Медикаментът GanLum лекува малария и спира разпространението й

от 18 ное 2025г.Прочети повече
Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението имПроучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

от 17 ное 2025г.Прочети повече
Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрасттаПрилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

от 18 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 18 дни, 38 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 27 дни, 20 часа и 51 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИОТЕН НУТРИ КАЛЦИУМ СЕРУМ 30 мл

ОВВО ДЕЦА перорална суспензия 100 мг/5 мл 100 мл

ЛА РОШ МИЦЕЛАРНА ВОДА ЗА РЕАКТИВНА КОЖА 400 мл

ЛАНСИНОХ ШИШЕ СЪС СИЛИКОНОВ БИБЕРОН MEDIUM FLOW 240 мл * 1

АВА РОЗАЦЕА РИПЕЪР КРЕМ НОЩЕН ХЕСПЕРИДИН

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛУЕНЗ спрей за нос, суспензия, ваксина срещу грип (жива атенюирана, назална) 0.2 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:24:47

ПЕДИАКИД ОМЕГА 3 сироп 125 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:17:31

ПРОСПАН сироп 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:15:33

ПРОЕНЗИ ДУО КОЛАГЕН 11 000 флакон * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:13:50

ПРОФИХОЛ ПЛЮС таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 11:11:23
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival