Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем

Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем

от 21 фев 2017г., обновено на 13 дек 2019г.
Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:


за 3 блата


  • 12 белтъка
  • 3 чаени чаши захар
  • 1 супена лъжица сметана за разбиване
  • 3 супени лъжици царевично нишесте
  • 2 ампули ванилия


за шоколадовия пълнеж


  • 10 супени лъжици масло
  • 1/2 чаена чаша пудра захар
  • щипка сол
  • 2 чаени лъжички какао
  • 1/2 чаена лъжичка ванилия
  • 100 грама шоколад


за карамеловия пълнеж


  • 6 супени лъжици сметана за разбиване
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена чаша вода
  • 2 супени лъжици царевичен сироп
  • 1 и 1/4 чаена чаша захар
  • 2 супени лъжици безсолно масло
  • 1 ампула ванилия


за ваниловия крем

 

  • 1 и 1/2 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • 1 яйце
  • 2 жълтъка
  • 5 супени лъжици захар
  • 1/4 чаена чаша брашно
  • 2 супени лъжици студено масло


за декорацията

 

  • 2 чаени чаши сметана за разбиване
  • 5 супени лъжици пудра захар
  • 1/2 чаена лъжичка ванилия
  • щипка сол
  • плодове по избор

 

Начин на приготвяне:

 

Блатове


Разбийте до получаването на гъста хомогенна смес белтъците със захарта, добавете царевичното нишесте, сметаната и ванилията.

Покрийте тава с лист пергамент, очертайте кръг с помощта на форма, сипете от сместа и изпечете на 100 градуса до готовност. По същия начин направете останалите два блата и оставете настрана.

 

Ванилов крем

В тенджера налейте и загрейте млякото, оставете да заври. В друг съд чукнете яйцето, жълтъците, захарта, брашното и разбийте до хомогенност. Налейте яйчната при млечната смес и бъркайте до получаването на гладък крем. Свалете от котлона, охладете, добавете маслото и ванилията. Прецедете през цедка и завийте крема със стреч фолио.

 

Шоколадов крем

Разтопете шоколада на водна баня. В купата на блендер смесете останалите продукти и разбийте до еднородност. Налейте шоколада и пасирайте отново до хомогенност.

 

Карамелов крем

В суха тенджера сипете захарта, ванилията и солта. След като започне да се карамелизира налейте сметана, водата и разбъркайте. След 3-4 минути сипете царевичния сироп и след като промени цвета си добавете маслото. Отстранете и охладете.


Декорация и сглобяване


Разбийте сметаната и сипете захарта постепенно. Добавете ванилията, разбъркайте и прехвърлете в кухненски пош. Вземете първия блат, смесете част от ваниловия крем с 2-3 супени лъжици от карамела, разбъркайте и разнесете с помощта на шпатула.

Покрийте с втория, върху който разпределете шоколадовия мус и останалия ванилов крем.

Завършете с третия блат, украсете повърхността му със сметановия микс, гарнирайте с плодовете и глазирайте с течния карамел. Разрежете, поднесете и на божествения вкус се насладете!

Да ви е сладко!

Източник: magdaliciousblog.com

Още по темата:
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши) Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши Белтъчен крем за торти и сладкиши
5.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв.

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем
    www.framar.bg 
    на 08 June 2025 в 05:15
    Коментирайте "Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Студена хрупкава торта от шоколадова зърнена закуска и печени фъстъци
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчно-маслен крем за торти и сладкиши
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Крем Алпенкройтер/Alpenkrauter Emulsie 100 мл при болки в ставите и мускулите от Германия

преди 920 дни, 15 часа и 7 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2082 дни, 13 часа и 28 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 1 дни, 17 часа и 6 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 19 часа и 22 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 2 дни, 15 часа и 59 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 4 дни, 7 часа и 35 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival