Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем

Необходими продукти:
за 3 блата
- 12 белтъка
- 3 чаени чаши захар
- 1 супена лъжица сметана за разбиване
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 2 ампули ванилия
за шоколадовия пълнеж
- 10 супени лъжици масло
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- щипка сол
- 2 чаени лъжички какао
- 1/2 чаена лъжичка ванилия
- 100 грама шоколад
за карамеловия пълнеж
- 6 супени лъжици сметана за разбиване
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици царевичен сироп
- 1 и 1/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 ампула ванилия
за ваниловия крем
- 1 и 1/2 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1 яйце
- 2 жълтъка
- 5 супени лъжици захар
- 1/4 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици студено масло
за декорацията
- 2 чаени чаши сметана за разбиване
- 5 супени лъжици пудра захар
- 1/2 чаена лъжичка ванилия
- щипка сол
- плодове по избор
Начин на приготвяне:
Блатове
Разбийте до получаването на гъста хомогенна смес белтъците със захарта, добавете царевичното нишесте, сметаната и ванилията.
Покрийте тава с лист пергамент, очертайте кръг с помощта на форма, сипете от сместа и изпечете на 100 градуса до готовност. По същия начин направете останалите два блата и оставете настрана.
Ванилов крем
В тенджера налейте и загрейте млякото, оставете да заври. В друг съд чукнете яйцето, жълтъците, захарта, брашното и разбийте до хомогенност. Налейте яйчната при млечната смес и бъркайте до получаването на гладък крем. Свалете от котлона, охладете, добавете маслото и ванилията. Прецедете през цедка и завийте крема със стреч фолио.
Шоколадов крем
Разтопете шоколада на водна баня. В купата на блендер смесете останалите продукти и разбийте до еднородност. Налейте шоколада и пасирайте отново до хомогенност.
Карамелов крем
В суха тенджера сипете захарта, ванилията и солта. След като започне да се карамелизира налейте сметана, водата и разбъркайте. След 3-4 минути сипете царевичния сироп и след като промени цвета си добавете маслото. Отстранете и охладете.
Декорация и сглобяване
Разбийте сметаната и сипете захарта постепенно. Добавете ванилията, разбъркайте и прехвърлете в кухненски пош. Вземете първия блат, смесете част от ваниловия крем с 2-3 супени лъжици от карамела, разбъркайте и разнесете с помощта на шпатула.
Покрийте с втория, върху който разпределете шоколадовия мус и останалия ванилов крем.
Завършете с третия блат, украсете повърхността му със сметановия микс, гарнирайте с плодовете и глазирайте с течния карамел. Разрежете, поднесете и на божествения вкус се насладете!
Да ви е сладко!
Източник: magdaliciousblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Козуначена торта с карамел
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Торта Червено кадифе с крем от извара
Коментари към Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем