Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта на тиган с млечно-маслен крем и орехи

Торта на тиган с млечно-маслен крем и орехи

от 21 ное 2013г.
Торта на тиган с млечно-маслен крем и орехи - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

400 грама кондензирано мляко (за тестото)

3 яйца (2 за крема и 1 за тестото)

1 чаена лъжица сода, изгасена в оцет (за тестото)

450 - 470 грама брашно + 2 супени лъжици за крема

500 милилитра прясно мляко за крема

1 чаена чаша захар (за крема)

1 пакетче ванилова захар (за крема)

200 грама масло (за крема)

1 чаена чаша орехи за посипване на тортата

Начин на приготвяне:

Налейте прясното мляко в тенджерка, към него добавете 2 яйца, 2 лъжици брашно, чаша захар, пакетче ванилова, разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца и поставете на слаб огън. Нека се вари до сгъстяване, като бъркате. В горещия крем сложете маслото, разбъркайте и затворете съда с капак.

Заемете се с блатовете. Смесете в купа кондензираното мляко и 1 яйце, разбъркайте добре. Сложете изгасената в оцет сода и постепенно прибавяйте брашното. Когато бъркането с лъжица стане трудно, прехвърлете тестото върху плота и довършете месенето с ръце. Трябва да се получи меко и еластично тесто. Разделете го на 8 равни части. Всяка тях разточете и надупчете листа с помощта на вилица на няколко места. Загрейте тиган на средна температура и изпечете "блатовете". Стават много бързо - необходимо е буквално по минута печене от всяка страна. След това ги подредете един върху друг в подходяща чиния или поднос, изрежете, за да са еднакви по размер и форма. Парчетата запазете за посипване.

Покрийте повърхността и стените на тортата с готовия крем, който все още е топъл и ще попие бързо.

Стрийте с ръце изрезките от блатовете и ги смесете със смлените орехи. С комбинацията поръсете обилно тортата и оставете за час-два, след което можете да си хапнете.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши) Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Красиви сватбени торти от целия свят Красиви сватбени торти от целия свят
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв.

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Торта на тиган с млечно-маслен крем и орехи

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта на тиган с млечно-маслен крем и орехи
    www.framar.bg 
    на 12 June 2025 в 18:01
    Коментирайте "Торта на тиган с млечно-маслен крем и орехи"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Красиви сватбени торти от целия свят
  • Студена хрупкава торта от шоколадова зърнена закуска и печени фъстъци
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Крем Алпенкройтер/Alpenkrauter Emulsie 100 мл при болки в ставите и мускулите от Германия

преди 925 дни, 3 часа и 53 мин.

Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

преди 2007 дни, 2 часа и 25 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 3 дни, 1 час и 3 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 4 дни, 28 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 6 дни, 5 часа и 52 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 6 дни, 8 часа и 8 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МАТОПАТ БИНТ ЛАСТИЧЕН 12см/4м

МАТОПАТ БИНТ ЛАСТИЧЕН 10см/4м

МАТОПАТ БИНТ ЛАСТИЧЕН 8см/4м

ВИЗАЖ Б-М КЕРАТИН/АРГАН 250мл

БИЛКОВА СМЕС ПРИ КОЛИТ Х2 150 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АУГМЕНТИН таблетки 875 мг / 125 мг * 14 GLAXOSMITHKLINE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:53:52

Злокачествен меланом на устната

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:51:41

ВАЛИДОЛ таблетки 60 мг * 20 ФАРМАК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:49:41

ДИЙП РИЛИЙФ гел 50 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:49:29

МОНУРАЛ гранули за перорален разтвор 3 г * 2

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 юни 2025г. в 16:41:02
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival