Торта на тиган с млечно-маслен крем и орехи
Необходими продукти:
400 грама кондензирано мляко (за тестото)
3 яйца (2 за крема и 1 за тестото)
1 чаена лъжица сода, изгасена в оцет (за тестото)
450 - 470 грама брашно + 2 супени лъжици за крема
500 милилитра прясно мляко за крема
1 чаена чаша захар (за крема)
1 пакетче ванилова захар (за крема)
200 грама масло (за крема)
1 чаена чаша орехи за посипване на тортата
Начин на приготвяне:
Налейте прясното мляко в тенджерка, към него добавете 2 яйца, 2 лъжици брашно, чаша захар, пакетче ванилова, разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца и поставете на слаб огън. Нека се вари до сгъстяване, като бъркате. В горещия крем сложете маслото, разбъркайте и затворете съда с капак.
Заемете се с блатовете. Смесете в купа кондензираното мляко и 1 яйце, разбъркайте добре. Сложете изгасената в оцет сода и постепенно прибавяйте брашното. Когато бъркането с лъжица стане трудно, прехвърлете тестото върху плота и довършете месенето с ръце. Трябва да се получи меко и еластично тесто. Разделете го на 8 равни части. Всяка тях разточете и надупчете листа с помощта на вилица на няколко места. Загрейте тиган на средна температура и изпечете "блатовете". Стават много бързо - необходимо е буквално по минута печене от всяка страна. След това ги подредете един върху друг в подходяща чиния или поднос, изрежете, за да са еднакви по размер и форма. Парчетата запазете за посипване.
Покрийте повърхността и стените на тортата с готовия крем, който все още е топъл и ще попие бързо.
Стрийте с ръце изрезките от блатовете и ги смесете със смлените орехи. С комбинацията поръсете обилно тортата и оставете за час-два, след което можете да си хапнете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовИСО ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН - МЕЧЕ - 80 ЕЛЕМЕНТА KRU22437
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Торта на тиган с млечно-маслен крем и орехи