Торта Наполеон
Необходими продукти
За тестото:
400 грама маргарин
1 чаша мляко
1 яйце
4-5 чаши брашно
За крема:
500 грама масло
3 чаши мляко
3 с. л. брашно
4 яйца
2,5 чаши захар
ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маргарина с брашното. Внимателно смесете яйцето, млякото, малко сол и прибавете сместа към брашното и маргарина. Замесете тесто и го разделете на 10 части. Оставете за 30 минути в хладилник.
След това разточете тънки блатове за торта и ги изпечете в предварително загрята фурна до получаване на златист цвят. Получават се крехки блатове, които се чупят лесно, затова бъдете внимателни.
Направете крема:
Смесете внимателно яйцата със захарта, добавяйки 1 с. л. мляко. Добавете останалото мляко (трябва да бъде топло), което предварително сте сварили, брашното. Разбъркайте добре. Оставете сместа на котлона, разбърквайки, без да допускате да заври, защото яйцата може да се пресекат. Когато се сгъсти, свалете от огъня.
Към топлия крем прибавете размекнатото масло и ванилия.
Всеки един от блатовете се намазва с яйчния крем. Подредете пластовете един върху друг, най-отгоре поръсете с трохи, които ще си направите от най-несполучливия слой тесто.
Тортата се оставя за една нощ в хладилник, за да се напои.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовИСО ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН - МЕЧЕ - 80 ЕЛЕМЕНТА KRU22437
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Торта Наполеон