Торта Наполеон

Необходими продукти
За тестото:
400 грама маргарин
1 чаша мляко
1 яйце
4-5 чаши брашно
За крема:
500 грама масло
3 чаши мляко
3 с. л. брашно
4 яйца
2,5 чаши захар
ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маргарина с брашното. Внимателно смесете яйцето, млякото, малко сол и прибавете сместа към брашното и маргарина. Замесете тесто и го разделете на 10 части. Оставете за 30 минути в хладилник.
След това разточете тънки блатове за торта и ги изпечете в предварително загрята фурна до получаване на златист цвят. Получават се крехки блатове, които се чупят лесно, затова бъдете внимателни.
Направете крема:
Смесете внимателно яйцата със захарта, добавяйки 1 с. л. мляко. Добавете останалото мляко (трябва да бъде топло), което предварително сте сварили, брашното. Разбъркайте добре. Оставете сместа на котлона, разбърквайки, без да допускате да заври, защото яйцата може да се пресекат. Когато се сгъсти, свалете от огъня.
Към топлия крем прибавете размекнатото масло и ванилия.
Всеки един от блатовете се намазва с яйчния крем. Подредете пластовете един върху друг, най-отгоре поръсете с трохи, които ще си направите от най-несполучливия слой тесто.
Тортата се оставя за една нощ в хладилник, за да се напои.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с пълнеж от ядки и сушени плодове
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Шарена захарна торта
- Торта с млечен крем и карамелизирани орехи
- Торта с блат от целувки със смокини и сметана
- Захарно тесто с яйчен белтък
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
Коментари към Торта Наполеон