Торта Мохито с маслен крем

Необходими продукти:
за блатовете:
- 225 грама меко масло
- 225 грама захар
- 4 яйца
- 225 брашно
- фино настъргана кора от 2 лайма
- 50 грама кисело мляко
- резени лайм и стръкчета мента за декорация
за сиропиране:
- сокът от 3 лайма (около 90 милилитра)
- 100 грама кафява захар
- 1 малка шепа мента, листенцата нарязани
- 120 милилитра бял ром
за крема:
- 150 грама меко масло
- 400 грама пресята пудра захар
- кората от 2 лайма
- 50 грама крема сирене
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Намазнете две 20 сантиметрови форми за торта и поставете лист пергаментова хартия в тях.
Маслото и захарта сложете в купа и разбъркайте с миксер за 5 минути. Добавете яйцата едно по едно, когато се усвоят, прибавете брашното и настърганата кора от лайм. Следва да добавите и киселото мляко. Разделете сместа в двете тави и изпечете за около 25-30 минути.
Изстудете за кратко във формите, след което извадете от тавите и оставете блатовете да се охладят напълно на стайна температура.
Пригответе сиропа: сложете половината лимонов сок в касерола и добавете захарта, ментовите листа и една лъжица вода. Поставете върху котлона и оставете да ври 7-10 минути, докато се получи сироп. Свалете от огъня и добавете останалия лимонов сок и рома. Оставете за 10 минути да се охлади.
Надупчете блатовете с клечка и полейте със сиропа. Оставете отново да изстинат напълно.
Пригответе масления крем: мекото масло и захарта, заедно с настърганата цитрусова кора, разбъркайте с миксер около 5 минути. Добавете крема сиренето, и когато се получи нежен крем, прекратете разбиването.
Сложете единия блат в поднос, а отгоре намажете с 1/3 от крема. Поставете отгоре другия блат и измажете тортата с останалия крем.
Декорирайте с резени лайм и мента.
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РУМИ ИЛИЕВА БАЛСАМ ЗА УСТНИ МОХИТО 4,3 мл
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Сурова ягодова торта с кашу, кокос и ванилия
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Как да разрежем перфектното парче торта?
- Млечно-маслен крем с грис и лимон (за торти и сладкиши)
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Торта Мохито с маслен крем