Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат

Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат

от 30 авг 2017г., обновено на 31 авг 2017г.
Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За суфлето:

  • 5 яйчени белтъка
  • 100 грама захар
  • 200 грама кондензирано мляко
  • 100 грама масло
  • 15 грама желатин
  • 80 милилитра вода
  • по щипка ванилия и лимонтузу


За кафе-сиропа:

  • 200 милилитра вода
  • 2 чаени лъжици разтворимо кафе
  • 4 чаени лъжици захар

 

За масления крем кафе:

  • 200 грама масло
  • 200 грама кондензирано мляко
  • 1 чаена лъжица кафеен сироп
  • 2 супени лъжици коняк

 

За шоколадовия блат:

  • 6 яйца
  • 180 грама захар
  • 150 грама брашно
  • 30 грама какао
  • 4 супени лъжици вряща вода
  • 1 супена лъжица разтворимо кафе
  • 1 ванилия
  • 60 милилитра олио
  • бакпулвер

 

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера и какаото.

Яйцата (със стайна температура) разбийте със захарта в продължение на 10 минути. Ще се получи гъста светла маса, която ще увеличи обема си 2-3 пъти. Без да прекратявате разбиването, налейте 2 супени лъжици вряща вода, след това на тънка струя добавете олиото и разбивайте, докато сместа стане гъста и пухкава. Консистенцията ще стане по-плътна.

Половината от сухата смес комбинирайте с яйчената. Разбъркайте старателно с лопатка, като движенията да бъдат отдолу нагоре и от края към центъра.

По същия начин постъпете и с останалото количество от сухата смес.

Разтворете кафето и го добавете към тестото. Разбъркайте старателно с лопатка. Показател за готовност е когато сместа започне да се стича на ленти от лопатката.

Изпечете блата във форма с диаметър 22-26 сантиметра (големината изберете според предпочитаната височина на готовия блат). Дъното покрийте с хартия за печене. Фурната трябва да бъде загрята при 180 градуса, а необходимото време за печене е около 35-40 минути.

блат

Разрежете охладения блат хоризонтално на две части.

За направата на тортата е необходима само едната половина. Вариант е да замразите втората и да използвате следващ път или да приготвите половин доза тесто, от което да изпечете един недебел блат.

блат

Сироп направете, като разтворите кафето и захарта във вряща вода. Щом течността се охлади, с половината от нея сиропирайте основата. Останалите 100 милилитра ще се необходими за приготвяне на крема.

блат

Време е да се заемете и с него. Първо разбийте размекнатото масло, докато увеличи обема си.

масло

След това постепенно добавете кондензираното мляко, слагайки по 1 супена лъжица от него, налейте коняка и сиропа (охладен до стайна температура). След всяко добавяне на продукт разбивайте сместа до еднородност. Не задължително да използвате всичките 100 милилитра сироп. Опитвайте на вкус и преценете колко да налеете от него.

кондензирано мляко

Ред е на суфлето. Разтворете желатина във вода и поставете на водна баня. Подсладете с 50 грама захар, сложете по щипка лимонтузу и ванилия и оставете сместа така, докато настъпи моментът да използвате.

Размекнатото масло разбийте с кондензираното мляко (което трябва да е със стайна температура). Ще се получи течна много вкусна комбинация.

желатин

Охладените белтъци разбийте до състояние твърди върхове (използвайте сух съд).

белтъци

Постепенно добавете останалите 50 грама захар, без да спирате да разбивате.

захар

Когато отново се получи твърда пяна, налейте в нея желатина на тънка струя. Разбийте до гладкост.

желатин

След това започнете да добавяте по малко от белтъчената маса в маслената, като през цялото време разбивате. Работете бързо, комбинацията ще се получи течна.

масло

Поставете блата, пропит със сиропа, в разглобяема форма и намажете с 1/3 от кафе крема.

блат

Отгоре разпределете равномерно суфлето и приберете съда в хладилника, докато слоят стегне. Междувременно съхранявайте масления крем при стайна температура.

суфле

Щом суфлето се охлади и втвърди достатъчно (най-добре оставете в хладилника за една нощ или около 8 часа), отстранете пръстена от съда.

суфле

Намажете повърхността и страните на тортата с останалия крем кафе и украсете както ви подскаже въображението.

торта

Преди да поднесете десерта, сложете го в хладилника за известно време, за да може кремът да стегне.

торта

торта


Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:
  • Студено капучино с шоколадов сироп Студено капучино с шоколадов сироп
  • Капучино с карамелизирани орехи Капучино с карамелизирани орехи
  • Крем-десерт Капучино Крем-десерт Капучино
  • Студено капучино с канела и шоколадов сироп Студено капучино с канела и шоколадов сироп
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
4.49лв. / 2.30 €

FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл

КАФЕ МАШИНА ЗА ЕСПРЕСО И КАПУЧИНО ADLER RED
369.00лв. / 188.67 €

КАФЕ МАШИНА ЗА ЕСПРЕСО И КАПУЧИНО ADLER RED

Безплатна доставка за България!
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв. / 132.42 €

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат
    www.framar.bg 
    на 18 December 2025 в 01:07
    Коментирайте "Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Торта с млечен крем и карамелизирани орехи
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
  • Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Маслен крем за торти и сладкиши
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Епидемия в Куба - расте броят на заразените с комбинация от няколко вирусаЕпидемия в Куба - расте броят на заразените с комбинация от няколко вируса

Епидемия в Куба - расте броят на заразените с комбинация от няколко вируса

от 17 дек 2025г.Прочети повече
Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕССърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕС

Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕС

от 17 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при ларингитБилки и билкови рецепти при ларингит

Билки и билкови рецепти при ларингит

от 17 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 7 дни, 12 часа и 7 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 47 дни, 14 часа и 4 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

КОЛАГЕНОВ ПРОТЕИНОВ БАР КОКОС 50 г * 12 RICE UP!

ПРОТЕИНОВ БАР ДИЛАЙТ БИСКВИТА И КРЕМ 60 г * 12 FITSPO

КОЛАГЕНОВ ПРОТЕИНОВ БАР ТОФИ КАРАМЕЛ 50 г * 12 RICE UP!

СКОТИШ ФАЙН ТРЪН/ПИПЕР КР.ЛИЦЕ 100мл НОВ

БЕТЪР Ю ОРАЛЕН СПРЕЙ ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ 15 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

НЕПТУН СРЕБЪРНА ВОДА 10 мг / 1 л 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 дек 2025г. в 16:56:14

НЕПТУН СРЕБЪРНА ВОДА 10 мг / 1 л 100 мл

Коментар на: Георгиев от 17 дек 2025г. в 15:59:53

СИНДЖАРДИ таблетки 5 мг / 850 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 дек 2025г. в 14:19:43

ЯСМИН 0,03 mg / 3 mg филмирани таблетки * 21

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 дек 2025г. в 14:12:23

ФАМОТИДИН таблетки 20 мг * 20 АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 дек 2025г. в 14:11:51
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival