Торта Галактика
Необходими продукти:
за блата:
- 100 грама какао
- 350 грама брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица сода бикарбонат
- 450 грама захар
- 350 грама меко масло
- 2 яйца на стайна температура
- 350 милилитра прясно мляко
- 5 капки черна гел боя
захарни пръчици за украса
за глазурата:
- 500 грама меко масло
- 2 1/2 чаена чаша пудра захар
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2 чаени лъжици есенция от боровинка
- 4 капки лилава сладкарска гел боя
- 4 капки розова сладкарска гел боя
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса. Напръскайте тавичка с размери 36 на 20 см с готварски спрей или я назмазнете. Покрийте я с хартия за печене.
В купа сложете какаото, брашното, солта, содата и захарта. Разбъркайте за кратко, докато се смесят всички сухи съставки. Добавете мекото масло и с миксер разбъркайте, докато се образуват трохи.
След това прибавете млякото и черната сладкарска боя, добавете яйцата и разбъркайте, докато се получи еднородна смес.
Оберете тестото, което се е отделило по стените на съда и отново миксирайте за 20 секунди.
Сипете тестото в приготвената тавичка и изравнете. Печете за 45 минути до суха клечка.
След като блатът е изпечен и охладен на стайна температура, го приберете в хладилник за 4 часа - ще стане много лесен за разрязване. Нарежете го на 3 правоъгълни парчета.
Пригответе крема, като в купа сложете мекото масло. Разбивайте с миксер за 5 минути, докато побелее. Добавете половината пудра захар и отново бъркайте на висока скорост, докато се комбинират, след това добавете останалата захар и продължете да миксирате, докато се усвои напълно - около 10 минути. Трябва да получите лека и въздушна консистенция.
Добавете млякото, есенцията и 4 капки розова боя. Отново миксирайте, докато се получи еднороден цвят. Прехвърлете половината крем в пош, а останалата част оцветете и с лилавата боя, след което разбъркайте отново.
Сложете лилавата смес в друг пош.
Вземете плато или чиния, в която ще поднесете тортата. Намажете върху подноса малко от единия крем, отгоре сложете първия блат, за да залепне и тортата ви да стане стабилна. Отгоре оформете различни розички от крема, поръсете с шарените пръчици. Сложете следващия блат и повторете процедурата. Така сглобете цялата торта.
Да ви е сладко!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта с млечен крем и карамелизирани орехи
Коментари към Торта Галактика