Топяща се торта с маслен крем
Необходими продукти
За блата:
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша сладко без семена и костилки по ваш избор
1/2 чаена чаша захар
1 чаена лъжица сода
2 яйца
2 чаени чаши брашно
За крема:
400 милилитра прясно мляко
150 грама захар
350 грама масло
5 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Разбъркайте яйцата със захарта, прибавете сладкото, киселото мляко, накрая брашното и содата. Разбъркайте всичко и оставете тестото да престои 30 минути. Разделете го на 3 части. Консистенцията му трябва да е течна като сметана.
Изпечете 3 блата при температура от 180 градуса за около 20 минути всеки. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Време е да направите крема.
Налейте прясното мляко в подходящ съд и прибавете брашното. След това сложете захарта и разбийте с пасатор, за да не се образуват бучки.
Поставете на бавен огън и нека сместа се вари до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. 3-4 минути след като заври, свалете тенджерата от котлона и изчакайте съдържанието й да се охлади напълно.
Тогава прибавете маслото (със стайна температура) и разбийте до образуването на пухкава пяна.
Намажете охладените блатове с готовия крем и ги подредете един върху друг. Покрийте тортата отгоре и отстрани с млечно-маслената пухкава комбинация и приберете десерта за една нощ в хладилника.
Украсете по желание.
Добър апетит!
Снимки: recept-torta.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- За безупречно разрязване на торти и меки сирена, използвайте конец за зъби
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
Коментари към Топяща се торта с маслен крем