Топяща се торта с маслен крем

Необходими продукти
За блата:
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша сладко без семена и костилки по ваш избор
1/2 чаена чаша захар
1 чаена лъжица сода
2 яйца
2 чаени чаши брашно
За крема:
400 милилитра прясно мляко
150 грама захар
350 грама масло
5 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Разбъркайте яйцата със захарта, прибавете сладкото, киселото мляко, накрая брашното и содата. Разбъркайте всичко и оставете тестото да престои 30 минути. Разделете го на 3 части. Консистенцията му трябва да е течна като сметана.
Изпечете 3 блата при температура от 180 градуса за около 20 минути всеки. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Време е да направите крема.
Налейте прясното мляко в подходящ съд и прибавете брашното. След това сложете захарта и разбийте с пасатор, за да не се образуват бучки.
Поставете на бавен огън и нека сместа се вари до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. 3-4 минути след като заври, свалете тенджерата от котлона и изчакайте съдържанието й да се охлади напълно.
Тогава прибавете маслото (със стайна температура) и разбийте до образуването на пухкава пяна.
Намажете охладените блатове с готовия крем и ги подредете един върху друг. Покрийте тортата отгоре и отстрани с млечно-маслената пухкава комбинация и приберете десерта за една нощ в хладилника.

Украсете по желание.

Добър апетит!
Снимки: recept-torta.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с пълнеж от ядки и сушени плодове
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Шарена захарна торта
- Торта с млечен крем и карамелизирани орехи
- Торта с блат от целувки със смокини и сметана
- Захарно тесто с яйчен белтък
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
Коментари към Топяща се торта с маслен крем