Топла салата с пилешко месо и гъби
Необходими продукти:
- 350 грама гъби
- 2 супени лъжици слънчогледово олио
- 8 пилешки бутчета
- 100 грама зелена салата
- 1 супена лъжица магданоз
- 4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Намажете бутчетата с олио и подправете на вкус. Печете ги с кожата надолу до получаването на червена коричка. След като се изпекат ги извадете и поставете на тяхно място нарязаните гъби, намачкания чесън и поръсете с магданоз. Най-накрая сложете бутчетата с кожата нагоре, налейте 100 милилитра вода и печете още 15 минути. Извадете ги от фурната, обезкостете и нарежете месото на ивици. Поставете го в дълбок съд, добавете гъбите и излейте сока, отделен при печенето, разбъркайте и подправете.
Поставете листо маруля в чинията и върху него сложете от месото с гъбите.
Готови сте да сервирате!
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешка салата със сварени яйца и царевица
- Пилешка салата с грозде, орехи и каперси
- Пилешка салата с гъби и царевица
- Пилешка салата с грозде, целина и орехи
- Салата с пилешко филе и ябълки
- Пилешка салата с репички, маруля и млечен дресинг
- Засищаща салата от месо, зеленчуци и яйца с орехи
- Кристална пилешка салата с картофи, яйца и кисели краставички
- Пилешка салата с броколи, сирене и сос
- Супа с кюфтета и кускус (Италианска сватбена супа)
Коментари към Топла салата с пилешко месо и гъби