Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Топла бобена салата с целина

Топла бобена салата с целина

Топла бобена салата с целина - изображение

Необходими продукти:

  • 6 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 1 скилидка чесън
  • 1 малка глава лук
  • 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 1 консерва от 400 грама боб
  • 2 супени лъжици оцет "Шери"
  • 1/4 чаена чаша нарязани листа магданоз
  • сол и черен пипер за овкусяване
  • препечен хляб за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте 2 лъжици зехтин на средна температура на котлона и добавете доматената паста, пресована скилидка чесън и лука. Пържете за 2 минути, докато се образуват мехурчета в соса. Добавете пушения червен пипер, след половин минута сложете целината, боба, оцета и останалия зехтин. Гответе, докато продуктите се затоплят - за около минута.

Салатата поръсете с магданоз, подправете и сервирайте с препечени филии хляб.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаНовиниЛайфстайлСнимки