Топла бобена салата с целина
Необходими продукти:
- 6 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици доматена паста
- 1 скилидка чесън
- 1 малка глава лук
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 1 консерва от 400 грама боб
- 2 супени лъжици оцет "Шери"
- 1/4 чаена чаша нарязани листа магданоз
- сол и черен пипер за овкусяване
- препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте 2 лъжици зехтин на средна температура на котлона и добавете доматената паста, пресована скилидка чесън и лука. Пържете за 2 минути, докато се образуват мехурчета в соса. Добавете пушения червен пипер, след половин минута сложете целината, боба, оцета и останалия зехтин. Гответе, докато продуктите се затоплят - за около минута.
Салатата поръсете с магданоз, подправете и сервирайте с препечени филии хляб.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси
- Бобена салата с праз, червен лук и домати
- Бобена салата с царевица, яйца и кашкавал
- Бобена салата с пържен лук и запечени орехи
- Бобена салата с маслини и орехи
- Бобена салата с краставици и орехи
- Бобена салата с домати, рикота и маслини
- Бобена салата с рулца от раци и крутони
- Бобена салата със зеленчуци и пикантен орехов дресинг
Коментари към Топла бобена салата с целина