Топла бобена салата с целина
Необходими продукти:
- 6 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици доматена паста
- 1 скилидка чесън
- 1 малка глава лук
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 1 консерва от 400 грама боб
- 2 супени лъжици оцет "Шери"
- 1/4 чаена чаша нарязани листа магданоз
- сол и черен пипер за овкусяване
- препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте 2 лъжици зехтин на средна температура на котлона и добавете доматената паста, пресована скилидка чесън и лука. Пържете за 2 минути, докато се образуват мехурчета в соса. Добавете пушения червен пипер, след половин минута сложете целината, боба, оцета и останалия зехтин. Гответе, докато продуктите се затоплят - за около минута.
Салатата поръсете с магданоз, подправете и сервирайте с препечени филии хляб.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Топла бобена салата с бели гъби с лук и моркови
- Бобена салата с домати, босилек и чесън
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с чушки, магданоз и червен лук
- Бобена салата с домати и песто от кейл
- Бобена салата с праз, червен лук и домати
- Бобена салата с царевица, яйца и кашкавал
- Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси
- Зеленчукова салата с бял боб
- Бобена салата с цвекло и царевица
Коментари към Топла бобена салата с целина