Тиквени гофрети с канела, мед и масло

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 100 милилитра топло прясно мляко
- 100 грама пюрирана тиква
- 50 грама кафява захар
- 30 грама кокосово масло
- 15 грама бакпулвер
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1 яйце
- 2 чаени лъжички течен мед
- 1/4 чаена чаша меко масло
Начин на приготвяне:
В купа налейте млякото, добавете пюрето, кафявата захар, яйцето, кокосовото мляко, ваниловия екстракт и разбъркайте до еднородност.
Добавете брашното, смесено с бакпулвера, захарта и солта. Разбъркайте отново.
Комбинирайте меда с маслото и канелата, охладете. Загрейте уред за печене на гофрети, намажете го с масло и с помощта на черпак загребете от тиквената смес.
Изпечете гофретите за 5-6 минути всяка и подредете в чиния. Гарнирайте с канеленото масло и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: southernparm.com
Коментари към Тиквени гофрети с канела, мед и масло