Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Тиквени бонбони с канела и джинджифил

Тиквени бонбони с канела и джинджифил

Тиквени бонбони с канела и джинджифил - изображение

През есента всички се опитваме да разнообразим рецептите с любимата тиква. А тези бонбони гарантирано ще станат фаворит във вашето семейство. Ето как да ги приготвите.


Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша масло
  • 1 1/2 чаена чаша кристална захар
  • 1/2 чаена лъжица канела на прах
  • 1/2 чаена лъжица джинджифил на прах
  • 1/2 чаена лъжица счукан бахар
  • 1 чаена чаша царевичен сироп
  • 1 1/3 чаена чаша подсладено кондензирано мляко
  • 1/2 чаена чаша пюре от тиква

Начин на приготвяне:

Намазнете или покрийте с пергаментова хартия малка тава.

В тенджера разтопете маслото на ниска степен. Добавете захарта и подправките. След като се стопят всички кристалчета, идва ред на другите компоненти.

Сложете първо царевичния сироп, след това кондензираното мляко и накрая тиквеното пюре. Рабърквайте добре всяка една съставка, след добавянето й. Бъркайте непрекъснато, за да получите "тесто" като твърда топка. То трябва да има плътността на пластилин и да запази формата си.

Прехвърлете в тавата и изравнете с ръце, като притискате добре. Охладената смес нарежете на малки парчета в желана форма. Всеки бонбон загънете индивидуално в алуминиево фолио или цветна хартия. Съхранявайте в съд, който се затваря плътно херметически.

Забележка:
Може да замените подправките в рецептата с такава за тиквен пай.

Добър апетит!


За framar.bg Данна Панджарова
Източник: challengedairy.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиАнкетиДиетиБотаника