Телешки омлет с лук и прясно мляко на фурна
Необходими продукти:
- 600-700 грама телешко месо
- 1-2 глави лук
- 4-5 яйца
- 4-5 супени лъжици прясно мляко
- олио, сол, прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Обеления лук нарежете на полукръгчета. Месото нарежете на тънки парчета. Може да използвате свинско или говеждо, важното е да изберете части, подходящи за печене или пържене.
Изпържете телешкото на силен огън за 2-3 минути, като разбърквате. Добре е да го приготвяте на части, за да може да се изпържи, а не да се задуши, отделяйки сока си.

Извадете в чиния. Долейте олио в тигана и изпържете лука (на средна температура, разбърквайте), който подправете със сол и черен пипер.
Щом омекне, смесете го с месото, подправете и прехвърлете в тава.

Разбийте яйцата с прясното мляко и подправки на вкус. Залейте телешкото и лука с тази комбинация (тя трябва напълно да покрие съдържанието на съда).

Изпечете в умерена фурна (около 180 градуса) в продължение на около 25-35 минути.


Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Омлет със скариди и домати
- Сьомга в омлет с прясно мляко
- Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца
- Кайгана - омлет по турски
- Чили кон карне с царевица
- Омлет от нахут (без яйца)
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
Коментари към Телешки омлет с лук и прясно мляко на фурна