Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Телешки омлет с лук и прясно мляко на фурна

Телешки омлет с лук и прясно мляко на фурна

Телешки омлет с лук и прясно мляко на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 600-700 грама телешко месо
  • 1-2 глави лук
  • 4-5 яйца
  • 4-5 супени лъжици прясно мляко
  • олио, сол, прясно смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Обеления лук нарежете на полукръгчета. Месото нарежете на тънки парчета. Може да използвате свинско или говеждо, важното е да изберете части, подходящи за печене или пържене.

Изпържете телешкото на силен огън за 2-3 минути, като разбърквате. Добре е да го приготвяте на части, за да може да се изпържи, а не да се задуши, отделяйки сока си.

телешко

Извадете в чиния. Долейте олио в тигана и изпържете лука (на средна температура, разбърквайте), който подправете със сол и черен пипер.

Щом омекне, смесете го с месото, подправете и прехвърлете в тава.

лук

Разбийте яйцата с прясното мляко и подправки на вкус. Залейте телешкото и лука с тази комбинация (тя трябва напълно да покрие съдържанието на съда).

яйца

Изпечете в умерена фурна (около 180 градуса) в продължение на около 25-35 минути.

омлет

телешко

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкети