Сьомга с пълнозърнест булгур и авокадо
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 4 филета от сьомга (около 170 грама всяко)
- 1 супена лъжица настъргана кора от лайм
- 1/2 чаена чаша сок от лайм
- морска сол и черен пипер
- 8 тънко нарязани стръка зелен лук
- 2 сантиметра настърган корен джинджифил
- 1 намачкана скилидка чесън
- 1 1/4 чаена чаша пълнозърнест булгур
- 1 2/3 чаена чаша зеленчуков бульон
- 1 1/4 чаена чаша нар
- 3/4 чаена чаша нарязан на ситно кориандър
- 1 авокадо, нарязано на тънки филийки
Начин на приготвяне:
Намазнете сьомгата с 1 лъжица зехтин.
Комбинирайте лимоновата кора, четвърт лъжичка сол и щипка черен пипер, обилно поръсете с получената смес рибните филета и оставете за 30 минути да поемат ароматите.
Останалата мазнина затоплете в тиган и изпържете в нея лука, джинджифила и чесъна. Гответе, докато омекнат - около 2-3 минути. Добавете булгура и бульона, сварете за 3 минути.
Отгоре поставете рибните филета и подправете ястието със сол и пипер.
Прехвърлете тигана във фурната и запечете рибата на 200 градуса за 6-7 минути. Извадете тигана от фурната и покрийте с фолио, допечете за още 15 минути.
Прехвърлете рибата в чиния, а с вилица разбъркайте булгура, за да се разделят зрънцата. Прибавете половината нар и кориандър, полейте със зехтин и подправете на вкус. Върнете обратно рибата в тигана, подредете резените авокадо, поръсете с останалите нар и кориандър.
Полейте с лимонов сок и сервирайте.
finecooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ капсули * 300
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Ориз със сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Сьомга с орехи и лимон
Коментари към Сьомга с пълнозърнест булгур и авокадо