Сьомга с пълнозърнест булгур и авокадо

Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 4 филета от сьомга (около 170 грама всяко)
- 1 супена лъжица настъргана кора от лайм
- 1/2 чаена чаша сок от лайм
- морска сол и черен пипер
- 8 тънко нарязани стръка зелен лук
- 2 сантиметра настърган корен джинджифил
- 1 намачкана скилидка чесън
- 1 1/4 чаена чаша пълнозърнест булгур
- 1 2/3 чаена чаша зеленчуков бульон
- 1 1/4 чаена чаша нар
- 3/4 чаена чаша нарязан на ситно кориандър
- 1 авокадо, нарязано на тънки филийки
Начин на приготвяне:
Намазнете сьомгата с 1 лъжица зехтин.
Комбинирайте лимоновата кора, четвърт лъжичка сол и щипка черен пипер, обилно поръсете с получената смес рибните филета и оставете за 30 минути да поемат ароматите.
Останалата мазнина затоплете в тиган и изпържете в нея лука, джинджифила и чесъна. Гответе, докато омекнат - около 2-3 минути. Добавете булгура и бульона, сварете за 3 минути.
Отгоре поставете рибните филета и подправете ястието със сол и пипер.
Прехвърлете тигана във фурната и запечете рибата на 200 градуса за 6-7 минути. Извадете тигана от фурната и покрийте с фолио, допечете за още 15 минути.
Прехвърлете рибата в чиния, а с вилица разбъркайте булгура, за да се разделят зрънцата. Прибавете половината нар и кориандър, полейте със зехтин и подправете на вкус. Върнете обратно рибата в тигана, подредете резените авокадо, поръсете с останалите нар и кориандър.
Полейте с лимонов сок и сервирайте.
finecooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
- Печена сьомга с тиквички, лимон и билки
Коментари към Сьомга с пълнозърнест булгур и авокадо