Сьомга с меден сос на тиган

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 2 филета сьомга (всяко по 130-150 грама) без кожа
- 1/4 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени лъжици дижонска горчица
- 2 чаени лъжици мед
- 2 супени лъжици нарязан на ситно зелен лук
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте маслото, а след като се разтопи, сложете в него филетата сьомга (предварително овкусени със сол и пипер) и ги запържете за 8-10 минути.
Намалете температурата на котлона и прибавете балсамовия оцет, чесъна, меда, горчицата и гответе минута-две, докато течността се редуцира и сгъсти. Свалете сьомгата от котлона и сервирайте, като всяка порция гарнирате със зелен лук.
Източник:
tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
АктуаленДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовСОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Руло от пушена сьомга, спанак и босилек
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
- Спагети с пушена сьомга и каперси
- Сьомга на фурна с домати, маслини, соев сос и лимон
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
Коментари към Сьомга с меден сос на тиган