Сьомга с меден сос на тиган
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 2 филета сьомга (всяко по 130-150 грама) без кожа
- 1/4 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени лъжици дижонска горчица
- 2 чаени лъжици мед
- 2 супени лъжици нарязан на ситно зелен лук
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте маслото, а след като се разтопи, сложете в него филетата сьомга (предварително овкусени със сол и пипер) и ги запържете за 8-10 минути.
Намалете температурата на котлона и прибавете балсамовия оцет, чесъна, меда, горчицата и гответе минута-две, докато течността се редуцира и сгъсти. Свалете сьомгата от котлона и сервирайте, като всяка порция гарнирате със зелен лук.
Източник:
tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Ориз със сьомга
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Сьомга с орехи и лимон
Коментари към Сьомга с меден сос на тиган