Сусамов сос с фурми, авокадо и чесън (за зеленчуци)
Необходими продукти:
1 жълта сладка чушка
1 авокадо
50 грама сусам
50 милилитра лимонов сок
3 фурми
2 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица къри
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян кориандър
50 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Залейте фурмите с вода и оставете да престоят в нея 2 часа.
Обелете авокадото и нарежете на парчета. Чесън също обелете и накълцайте ситно.
Почистете чушката от семената и нарежете произволно.
Сложете в съда на блендер авокадото, чушката и фурмите (без костилки)заедно с водата, в която накиснахте. Прибавете чесъна, подправките, сусама, налейте и лимоновия сок.
Разбийте всичко до получаването на еднороден сос, който е подходящо допълнение към пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: calorizator.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ИНДИЯ КОЗМЕТИКС МАСАЖНО КОНОПЕНО МАСЛО С МАЛИНА 100 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Сос Бъфало
- Сусам
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
Коментари към Сусамов сос с фурми, авокадо и чесън (за зеленчуци)