Супа топчета с лапад и ориз
Необходими продукти:
- 1 връзка пресен лапад, предварително попарен
- 300 грама овкусена кайма
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2-3 литра вода или бульон
- 1/2 чаена чаша ориз
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 3 стръка пресен джоджен
- 1-2 лъжици олио
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици кисело мляко
- 1-2 супени лъжици брашно
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера вода, добавете солта, олиото и лапада, нарязан на ситно. Настържете морковите, лука, добавете ги към течността и оформете топчета от каймата.
Оваляйте ги в брашното и след завиране ги сложете в супата. Прибавете ориза, черния пипер, намалете мощността на котлона и оставете да къкри на слаб огън.
След готовност свалете от огъня и изчакайте да изстине. Подправете ястието със смес от разбити жълтъци, кисело мляко и един черпак от бульона.
Разбъркайте до хомогенност и налейте застройката. Нарежете магданоза, джоджена, поръсете супата, разпределете порции и я поднесете топла.
Добър апетит!
Източник: www.saladworks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Супа топчета с ориз и картофи
- Супа топчета
- Супа топчета с кашкавал и картофи
- Супа с кайма и чедър
- Супа топчета с ориз и зелен грах
- Супа топчета с макарони и зеленчуци
- Супа с телешка кайма и макарони
- Супа топчета със зеле, ориз и картофи
- Супа топчета с топено сирене
Коментари към Супа топчета с лапад и ориз