Супа от коприва и картофи с грах и топено сирене

Необходими продукти:
- 1 1/2 литра вода
- 2 средни картофа
- 1 морков
- 1 глава кромид лук
- 1-2 връзки млада коприва
- 1/2 чаена чаша грах
- 2-3 супени лъжици топено сирене (меко)
- сол на вкус
- сварено месо за поднасяне (не е задължително)
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете ситно листата коприва. Обелете моркова, картофите и лука. Моркова и лука наситнете и изсипете в тенджера с вода да се сварят заедно с целите картофи. Когато картофите са готови, извадете ги, намачкайте и върнете в съда.
Тогава прибавете граха, копривата и варете в продължение на 5 минути. След това сложете топеното сирене, подсолете, варете минута и изключете котлона.
По желание може да добавите по малко сварено и накъсано месо във всяка порция при сервирането.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СПАЛМИТОЛ капсули * 30 АДИФАРМ
МАСАЖНО МАСЛО ПРИ КОСОПАД 100 мл
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ РЕМОАРТ НАСИПЕН 120 г
ВИАМЕА капсули * 4
БИОХЕРБА ШАМПОАН С КОПРИВА 200 мл
ГАСТРОВАЛ ХЕПАР ФОРМУЛА капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Червена мъртва коприва
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Използвайте коприва за предотвратяване на косопада и заздравяване на косата
- Медицински употреби на копривата от 16-ти век
- Коприва
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Смути от коприва със зелена ябълка и ананас
- Срещу пърхот и изтощена коса, втривайте в скалпа чай от коприва
- Направете си здравословен чипс от коприва
- Супа от коприва и зеленчуци
Коментари към Супа от коприва и картофи с грах и топено сирене