Студен яйчен пунш с коняк и канела
Необходими продукти:
1 жълтък (яйцето да бъде прясно)
100 милилитра силен чай
50 милилитра коняк
1 лимон
150 милилитра червено вино
канела и пудра захар на вкус
3 зрънца карамфил
Начин на приготвяне:
Първо сварете чая, без да го прецеждате и докато е още топъл, към него прибавете канелата и карамфила. Щом се охлади напълно, прецедете. В получената ароматна течност налейте виното, коняка и веднага трябва да се добави добре разбития с пудрата захар жълтък.
Получава се напитка с интересен оттенък, леко мътна.
Изцедете сока на лимона, налейте го в пунша. Може да сложите и няколко кръгчета от цитруса, ако желаете.
Охладете и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СПОНСЕР ПАУЪР МУЛТИ ПРОТЕИН 850 гр.
Безплатна доставка за България!КРИКС капсули * 30
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!АМИКС ЕГГ АМИНО 6000 таблетки * 360
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Яйце на токачка
- Яйчен прах – ползи за здравето от белтъка и жълтъка на прах
- Как да разберем пресни ли са яйцата
- Какви ястия можем да приготвим с яйца
- Какви са ползите от консумацията на кокоши яйца
Коментари към Студен яйчен пунш с коняк и канела