Студен яйчен пунш с коняк и канела
Необходими продукти:
1 жълтък (яйцето да бъде прясно)
100 милилитра силен чай
50 милилитра коняк
1 лимон
150 милилитра червено вино
канела и пудра захар на вкус
3 зрънца карамфил
Начин на приготвяне:
Първо сварете чая, без да го прецеждате и докато е още топъл, към него прибавете канелата и карамфила. Щом се охлади напълно, прецедете. В получената ароматна течност налейте виното, коняка и веднага трябва да се добави добре разбития с пудрата захар жълтък.
Получава се напитка с интересен оттенък, леко мътна.
Изцедете сока на лимона, налейте го в пунша. Може да сложите и няколко кръгчета от цитруса, ако желаете.
Охладете и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ОЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР 32015
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Яйце на токачка
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Гълъбово яйце
- Патешко яйце
- Екстракт от кокоши ембрион дава мощен тласък на здравето
Коментари към Студен яйчен пунш с коняк и канела