Спагети със сос от печен чесън и маскарпоне

Необходими продукти:
- 400 грама спагети
- 1 глава чесън + 1 скилидка
- 250 грама маскарпоне
- 100 милилитра високомаслена готварска сметана
- зехтин
- сол, черен пипер
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сгорещете фурната на 200 градуса и изпечете главата чесън за 20 минути. След това обелете скилидките и ги прибавете към маскарпонето. Разбъркайте до получаването на еднороден сос, в който налейте готварската сметана и сложете суровата чеснова скилидка (пресована).
Сварете спагетите до готовност (в подсолена вода и както е указано върху опаковката).
Налейте един черпак от бульона в соса и тогава залейте спагетите с чесновото допълнение. Напръскайте ги със зехтин, овкусете с черен пипер, сол и поръсете с настърган пармезан.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vfridge.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Оризови спагети
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Паста папарделе с наденица и сметана
- Шоколадово руло с маскарпоне и малини
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Пълнени печени ябълки с бисквитен маскарпоне крем
Коментари към Спагети със сос от печен чесън и маскарпоне