Солена торта с кашкавален блат
Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 100 грама царевично брашно
- 10 грама бакпулвер
- 1/2 чаена чаша олио
- 4 яйца
- 1 чаена лъжичка сол
- щипка захар
- 50 грама настърган пармезан
за плънката
- една чаена чаша различни по цвят чери домати
- 1 чаена чаша прясна рукола
- 100 грама прошуто, нарязано фино
- 2 твърдо сварени яйца
- крема сирене за намазване
- листенца пресен босилек
Начин на приготвяне:
Пригответе блат за тортата като смесите брашната с набухвателя, солта, захарта и пармезана. Разбийте яйцата с олиото и комбинирайте смесите. Изсипете тестото във форма за торта, загрейте фурната на 180 градуса и печете 40 минути.
Охладете и разрежете получения блат на три равни части. Намажете първата с крема сирене, добавете настъргани яйца и нарязано прошуто. Покрийте с втория блат. Намажете и него, поръсете с руколата и завършете с третия.
Покрийте със слой крема сирене, гарнирайте с разполовени чери домати и украсете с листенца пресен босилек. Поднесете, разрежете и с удоволствие хапнете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Солена торта от палачинки
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта с пушена сьомга
- Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби
- Торта от картофени палачинки със сирене и копър
- Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал
- Солена торта Наполеон с гъби и кашкавал
- Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
Коментари към Солена торта с кашкавален блат