Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Солена торта с кашкавален блат

Солена торта с кашкавален блат

Солена торта с кашкавален блат - изображение

Необходими продукти:


  • 250 грама брашно
  • 100 грама царевично брашно
  • 10 грама бакпулвер
  • 1/2 чаена чаша олио
  • 4 яйца
  • 1 чаена лъжичка сол
  • щипка захар
  • 50 грама настърган пармезан

 

за плънката

 

  • една чаена чаша различни по цвят чери домати
  • 1 чаена чаша прясна рукола
  • 100 грама прошуто, нарязано фино
  • 2 твърдо сварени яйца
  • крема сирене за намазване
  • листенца пресен босилек

 

Начин на приготвяне:

 

Пригответе блат за тортата като смесите брашната с набухвателя, солта, захарта и пармезана. Разбийте яйцата с олиото и комбинирайте смесите. Изсипете тестото във форма за торта, загрейте фурната на 180 градуса и печете 40 минути.

Охладете и разрежете получения блат на три равни части. Намажете първата с крема сирене, добавете настъргани яйца и нарязано прошуто. Покрийте с втория блат. Намажете и него, поръсете с руколата и завършете с третия.

Покрийте със слой крема сирене, гарнирайте с разполовени чери домати и украсете с листенца пресен босилек. Поднесете, разрежете и с удоволствие хапнете.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: bocadosdecielo.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноДиетиЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...Алтернативна медицинаБотаникаИсторияНовиниЛеченияХрани и ястия