Солена торта Наполеон с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
500 грама бутер тесто
4 малки картофа
150 милилитра сметана (колкото е по-висока маслеността, толкова по-вкусна става тортата)
1 голяма глава лук
100 - 200 грама кашкавал
300 грама гъби
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полукръгчета и изпържете за 2 - 3 минути в олио. Прибавете гъбите и пържете, докато се изпари всичката течност.

Сварете картофите и направете пюре, смесвайки ги с горещата сметана.

След това съединете гъбената и картофената смеси, овкусете със сол и пипер, разбъркайте и плънката е готова.

Разделете тестото на две и го разточете тънко (разточването не е задължително). Надупчете пластовете с вилица

и изпечете при 200 градуса за около 12 минути.

Сложете единия "блат" в тава, намажете го с "крема", поръсете с настърган кашкавал.

Отгоре поставете втория "блат" и само поръсете с кашкавал. Ако използвате повече тесто, редувайте продуктите по указания начин. Сложете солената торта във фурната за 5 - 10 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Солена торта с пушена сьомга
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Солена торта с кашкавален блат
- Картофена торта с шунка и кашкавал
- Безглутенова торта от картофи с шоколад
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена торта от картофено пюре и кайма
- Солена палачинкова торта със сирена
Коментари към Солена торта Наполеон с гъби и кашкавал