Сладолед от киви в шоколад
Необходими продукти:
2 броя киви
100 грама шоколад
50 милилитра прясно мляко
40 грама масло
натрошени орехи за поръсване или друга украса по избор
Начин на приготвяне:
Обелете кивито, нарежете го на дебели кръгчета (около 2,5 см дебелина). Забийте всяко от тях на подходяща клечка и приберете във фризера.
Шоколада начупете на парчета и разтопете на водна баня, добавете маслото и млякото. Продължете да нагрявате сместа, бъркайки, докато консистенцията стане еднородна. Свалете от котлона и оставете да се охлади на стайна температура за 10 минути.
Извадете плодовете от фризера, потопете ги в шоколадовата глазура и оваляйте в натрошените орехи (или поръсете). Отново приберете във фризера за 30 минути. След това може да се насладите на невероятния си плодов сладолед с шоколадова глазура :)
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ таблетки * 30
АГИВА КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ FRUIT SALAD МАНГО, КИВИ И АВОКАДО + ГЪБА ЗА БАНЯ
ПЮРВИТАЛ ПРИРОДЕН С КОМПЛЕКС капсули * 60
РЕЛАКСИРАЩ ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ МАНГО, КИВИ И АВОКАДО NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 330 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СПРЕЙ ЗА ОБЕМ И КЪДРИЦИ 100 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ SPOONFUL ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 3-ДНЕВНА ВЪЛШЕБНА ГРИЖА 20 мл * 3
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
Коментари към Сладолед от киви в шоколад