Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Сладоледен чийзкейк с праскови и малини

Сладоледен чийзкейк с праскови и малини

Сладоледен чийзкейк с праскови и малини - изображение

Комбинацията от сладоледени кремообразни слоеве с праскова и малини върху хрупкава основа, няма да ви остави равнодушни.


Необходими продукти:

За блата:

  • 125 грама пекан (или орехи)
  • 125 грама кашу
  • 125 грама кокосови стърготини
  • 125 грама фурми без костилки
  • 1/4 супена лъжица сол
  • кората на 1 лимон
  • 2 супени лъжици смляно ленено семе

За прасковения слой:

  • 500 грама кашу, накиснато за 2-3 часа (или цяла нощ), изцедено и измито
  • 5 свежи праскови
  • 1 замразен банан
  • 100 мл кокосов крем
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 1 супена лъжица тахан

За малиновия слой:

  • 125 грама замразени малини
  • 1-2 супени лъжици кленов сироп (на вкус)

Начин на приготвяне:

В тава за торта с падащо дъно сложете стреч фолио. В робот изсипете кашуто, орехите и кокосовите стърготини. Добавете лимоновата кора, солта и лененото семе. Включете робота и миксирайте, докато сместа стане еднородна. Прехвърлете я в подготвената тавичка и притеснете добре към дъното, за да се получи равномерен блат. Приберете го във фризера, за да стегне.

За да направите прасковения слой, сложете всички продукти в блендер и разбивайте, докато се превърнат в гладък крем. Изсипете 2/3 от него върху готовия охладен блат и отново приберете във фризера.

В останалото количество от прасковения крем добавете малините и кленовия сироп. Разбийте отново в блендера, за да се получи хомогенна консистенция.

Разстелете я върху прасковения слой в тавата. Приберете поне за 2-3 часа в камерата. Сервирайте 30 минути след като сте извадили чийзкейка от хладилника. Украсете по желание със замразени праскови, малини, нарязан кокос, чия или конопено семе или друго по ваш избор.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: psychologies.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти