Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Сладка баница с три плънки

Сладка баница с три плънки

Сладка баница с три плънки - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 700 грама брашно
  • 350 грама масло
  • 350 грама захар
  • 4 яйца
  • 1 ванилия
  • 1 бакпулвер

За едната плънка:

  • 300 грама смлени макови семена
  • 250 грама захар
  • малко лимонова кора
  • прясно мляко


За втората плънка:

250 грама смлени орехови ядки
250 грама захар
малко лимонова кора
прясно мляко


За третата плънка:

500 грама кайсиево сладко


Начин на приготвяне:

Тестото

Пресейте брашното, към него прибавете бакпулвера, ванилията, едро настърганото охладено масло, захарта, яйцата и бързо замесете тесто. Разделете го на четири части и приберете в хладилника за един час.

Междувременно се заемете с плънките.

Смесете мака със захарта, добавете настъргана лимонова кора и залейте с врящо мляко, чието количество да бъде толкова, че да се получи лепкава смес.

Втория пълнеж пригответе като втората - смесете продуктите и залейте с прясно мляко.

Извадите тестото от хладилника, разточете едната част и с помощта на точилката поставете в предварително намазнена тава, чието дъно сте покрили с лист пергаментова хартия. Нанесете маковата плънка.

След това разточете следваща кора, сложете я върху мака и намажете с кайсиевото сладко.

Ред е на трети пласт тесто, него покрийте с ореховата смес и завършете баницата с четвъртата разточена част тесто.

Намажете повърхността с разбито яйце и направете вълнообразни "щрихи" с помощта на вилица.

Изпечете при температура на фурната 200 градуса, а необходимото време е 1 час.

Когато баницата бъде готова, изчакайте да се охлади и сложете дъска върху тавата. Обърнете съда, след което обърнете още веднъж, като използвате втора дъска.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ribchansky.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки