Свински черен дроб със спанак
Необходими продукти:
500 грама свински черен дроб
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици масло
1 супена лъжица олио
1 връзка спанак (може замразен)
1 супена лъжица сода
1 литър вода
1 супена лъжица заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете содата в 1 литър вода и сложете в нея дроба за 30 - 60 минути.
Нагорещете 1 супена лъжица олио заедно с 1 супена лъжица масло в тиган и добавете нарязания на ситно чесън.
Измийте дроба, нарежете го на парчета с дебелина около 1 сантиметър и изпържете в ароматната мазнина в продължение на 2 - 3 минути от всяка страна.
Лука нарежете на полукръгчета, прибавете го към дроба и задушете на слаб огън, докато омекне. Овкусете със сол и черен пипер, използвайте и други подправки, ако желаете.
Налейте соевия сос, сложете сметаната, разбъркайте, затворете съда с капак и нека всичко се задушава до готовност на дроба.
През това време разтопете останалото масло в друг съд, сложете нарязания спанак, подсолете (може да добавите и пипер) и задушете.
След това разпределете получения зелен сос в чиния, а върху него готовия дроб.
Добър апетит!
Коментари към Свински черен дроб със спанак