Свежа салата с карфиол, грах, черен сусам и билково песто

Необходими продукти:
- 200-300 грама цветчета карфиол
- 20 грама черен сусам
- 150 грама сварен грах
- сол, черен пипер и лимонов сок според вкуса ви
- половин връзка пресен кориандър
- няколко листенца пресен магданоз
- 2-3 листенца босилек
- 1/2 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Бланширайте карфиола в подсолена вода, подсушете и сложете в блендер. Разбийте до ронливост и пресипете в купа. Добавете сол, черен пипер, сок от лимон и прибавете граха и сусама.
Разбъркайте и разпределете салатата в купички. В блендер сложете пресните подправки и налейте зехтина. Разбийте до хомогенност и охладете. С полученото песто гарнирайте салатата.
Бон Апети.
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.healthyforkful.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети- Пригответе си песто от босилек за повече кърма, но не слагайте чесън
- Предотвратете оцветяването на карфиола с мляко и сол
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА