Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Салата с нахут, риба тон и поширано яйце

Салата с нахут, риба тон и поширано яйце

Салата с нахут, риба тон и поширано яйце - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама сварен и отцеден нахут
  • сол, черен пипер, млян кимион
  • 200 грама риба тон филе от консерва
  • 1 яйце
  • сок от половин лимон, зехтин
  • 50 грама чери домати
  • 1 стрък нарязан лук
  • 1/2 глава червен лук
  • 10 грама сусам
  • 50 грама фино нарязан бекон


Начин на приготвяне:


Загрейте вода, подсолете я и поширайте яйцето. Отцедете и оставете настрана. В купа сложете нахута, подправете със сол, черен пипер, кимион и разбъркайте.

Добавете лимонов сок и зехтин според вкуса, сложете рибата, доматите, нарязания пресен и червен лук. Поръсете със сусам, добавете нарязания бекон и разбъркайте.

Пресипете салатата в плато, гарнирайте с пошираното яйце и украсете с продукти по избор. Поднесете и се насладете на вкуса.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.bavette.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлБотаника