Салата с нахут, риба тон и поширано яйце
Необходими продукти:
- 400 грама сварен и отцеден нахут
- сол, черен пипер, млян кимион
- 200 грама риба тон филе от консерва
- 1 яйце
- сок от половин лимон, зехтин
- 50 грама чери домати
- 1 стрък нарязан лук
- 1/2 глава червен лук
- 10 грама сусам
- 50 грама фино нарязан бекон
Начин на приготвяне:
Загрейте вода, подсолете я и поширайте яйцето. Отцедете и оставете настрана. В купа сложете нахута, подправете със сол, черен пипер, кимион и разбъркайте.
Добавете лимонов сок и зехтин според вкуса, сложете рибата, доматите, нарязания пресен и червен лук. Поръсете със сусам, добавете нарязания бекон и разбъркайте.
Пресипете салатата в плато, гарнирайте с пошираното яйце и украсете с продукти по избор. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bavette.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Спагети със сметана и риба тон
- Салата от булгур и нахут с авокадо
- Бобови култури
- Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Омлет от нахут (без яйца)
Коментари към Салата с нахут, риба тон и поширано яйце