Салата от нахут с патладжани и чеснов дресинг

Необходими продукти:
- 100 грама нахут
- 1 патладжан
- скилидка чесън
- 1/2 чаена лъжица зърна кимион
- 1/2 чаена лъжица кориандър
- 1/2 чаена лъжица сладък смлян червен пипер
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 6 супени лъжици зехтин
- връзка пресен магданоз
- 1/2 лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода за една нощ. След това сварете (около час) и охладете.
Патладжана нарежете на едри кубчета, сложете ги за 7 минути в микровълновата, включена на пълна мощност (това се прави, за да не поемат много мазнина по време на пържене).
Изпържете ги в зехтина за около 5 минути и нека се охладят.
Щом това стане, смесете ги с нахута и овкусете с дресинг приготвен от накълцаните чесън и магданоз, към които добавете червения пипер, кимиона, кориандъра и налейте зехтина, оцета и лимоновия сок (от половин цитрус).
Готовата салата приберете в хладилника за няколко часа, преди да я поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Пържени патладжани с яйца и домати
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
Коментари към Салата от нахут с патладжани и чеснов дресинг