Салата от нахут с патладжани и чеснов дресинг
Необходими продукти:
- 100 грама нахут
- 1 патладжан
- скилидка чесън
- 1/2 чаена лъжица зърна кимион
- 1/2 чаена лъжица кориандър
- 1/2 чаена лъжица сладък смлян червен пипер
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 6 супени лъжици зехтин
- връзка пресен магданоз
- 1/2 лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода за една нощ. След това сварете (около час) и охладете.
Патладжана нарежете на едри кубчета, сложете ги за 7 минути в микровълновата, включена на пълна мощност (това се прави, за да не поемат много мазнина по време на пържене).
Изпържете ги в зехтина за около 5 минути и нека се охладят.
Щом това стане, смесете ги с нахута и овкусете с дресинг приготвен от накълцаните чесън и магданоз, към които добавете червения пипер, кимиона, кориандъра и налейте зехтина, оцета и лимоновия сок (от половин цитрус).
Готовата салата приберете в хладилника за няколко часа, преди да я поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОАНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Бобови култури
- Къри с червена леща, нахут и спанак
Коментари към Салата от нахут с патладжани и чеснов дресинг