Салата от картофи, зелен боб и песто
Необходими продукти:
- 750 грама дребни пресни картофи
- 220 грама млад зелен боб
- 3 яйца
- 1 връзка босилек
- 1 малка скилидка чесън
- 40 грама бланширани бадеми
- зехтин
- 40 грама чедър
- 1 лимон - кората и сока
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, без да ги белите, като ги изтъркате добре, за да изпада част от ципата им. Разрежете по-големите от тях. Сварете ги в солена вода за 25 минути.
Бланширайте зеления боб за 4 минути, може да го добавите към картофите.
Яйцата също сварете за 7 минути, като ги сложите директно във вряща вода. Когато са готови потопете в студена вода и оставете да изстинат, обелете и разрежете през средата.
Пригответе пестото, като листата от босилек сложите в хаванче и ги счукате заедно с щипка сол. Добавете чесъна, по-голямата част от бадемите и чедъра. Ако желаете, може да смелите всичко в кухненски робот.
Когато се получи каша, добавете лимонови кора и сок на вкус.
Овкусете горещите картофи с пестото, добавете зеления боб. Сложете в голяма чиния за сервиране, подредете яйцата и поръсете с останалите бадеми и чедър.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Салата "Новогодишен звън"
Коментари към Салата от картофи, зелен боб и песто