Руло с плънка от пастет, гъби и кашкавал
Необходими продукти
За рулото:
300 милилитра прясно мляко
150 грама масло
4 големи яйца
200 грама брашно
копър - по желание
сол
За плънката:
200 грама пастет от черен дроб
10 пресни гъби
1 глава лук
150 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера и поставете съда на среден огън. Добавете маслото, щипка сол и когато маслото се разтопи напълно, изсипете и брашното. Бъркайте, за да не се образуват бучки. Свалете от котлона, нека тестото се охлади и прибавете яйцата едно по едно, разбърквайки, докато сместа стане разтеглива.
Загрейте фурната до 180 градуса, застелете дъното на форма с хартия за печене и я намаслете. Разпределете тестото в съда, заравнете и поставете във фурната за 20 - 25 минути.
През това време нарежете и изпържете нарязаните лук и гъби, настържете кашкавала.
Извадете готовия блат от съда заедно с хартията за печене и навийте на руло. Пет минути по-късно развийте, махнете хартията и намажете повърхността с пастета. След това разпределете гъбите и лука, поръсете с кашкавал. Отново навийте руло, изчакайте 5 минути и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Рецепти за дърпана баница със сирене
Коментари към Руло с плънка от пастет, гъби и кашкавал