Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура

Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура

Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура - изображение

Необходими продукти

За блатовете:

  • 60 грама какао
  • 250 грама студено краве масло
  • 2 жълтъка
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 5 грама сол
  • 2 чаени чаши брашно

За крема:

  • 400 грама заквасена сметана
  • 1/2 чаена чаша захар

За глазурата:

  • 50 грама заквасена сметана
  • 10 грама какао
  • 40 грама захар
  • малко ванилия

 

Начин на приготвяне:

Настържете студеното масло. Към него прибавете жълтъците, какаото, солта, двата вида захар и разбъркайте до еднородност.

Изсипете бакпулвера в брашното и тогава прибавете сухите съставки към маслената маса. Стрийте добре (ако тестото се получи прекалено сухо, може да прибавите 3-4 супени лъжици заквасена сметана, а при прекалено меко - използвайте съвсем мъничко брашно).

Разделете на 5-7 части тестото, приберете ги за час в хладилника. След това ги разточете на тънки блатове, които изпечете в тава върху лист пергамент за не повече от 10 минути всеки, а фурната трябва да бъде загрята предварително на 180 градуса.

Блатовете стават много хрупкави, затова работете внимателно с тях.

Следва направата на крема. Разбийте заквасената сметана със захарта и намажете корите с крема, подреждайки ги един върху друг.

Покрийте и стените на тортата със сметаната, може да ги украсите с натрошени блатове.

Смесете и разтопете на водна баня продуктите за глазурата (сметаната, какаото, захарта и пакетче ванилия). Охладете малко получената глазура и с нея полейте десерта.

Изчакайте час, преди да поднесете.


Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retseptytortov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитно