Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура

Необходими продукти
За блатовете:
- 60 грама какао
- 250 грама студено краве масло
- 2 жълтъка
- 1 пакетче ванилова захар
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 пакетче бакпулвер
- 5 грама сол
- 2 чаени чаши брашно
За крема:
- 400 грама заквасена сметана
- 1/2 чаена чаша захар
За глазурата:
- 50 грама заквасена сметана
- 10 грама какао
- 40 грама захар
- малко ванилия
Начин на приготвяне:
Настържете студеното масло. Към него прибавете жълтъците, какаото, солта, двата вида захар и разбъркайте до еднородност.
Изсипете бакпулвера в брашното и тогава прибавете сухите съставки към маслената маса. Стрийте добре (ако тестото се получи прекалено сухо, може да прибавите 3-4 супени лъжици заквасена сметана, а при прекалено меко - използвайте съвсем мъничко брашно).
Разделете на 5-7 части тестото, приберете ги за час в хладилника. След това ги разточете на тънки блатове, които изпечете в тава върху лист пергамент за не повече от 10 минути всеки, а фурната трябва да бъде загрята предварително на 180 градуса.
Блатовете стават много хрупкави, затова работете внимателно с тях.
Следва направата на крема. Разбийте заквасената сметана със захарта и намажете корите с крема, подреждайки ги един върху друг.
Покрийте и стените на тортата със сметаната, може да ги украсите с натрошени блатове.
Смесете и разтопете на водна баня продуктите за глазурата (сметаната, какаото, захарта и пакетче ванилия). Охладете малко получената глазура и с нея полейте десерта.
Изчакайте час, преди да поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retseptytortov.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Торта брауни
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с авокадо и глазура (без яйца)
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
Коментари към Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура