Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
Необходими продукти:
250 грама масло
3 жълтъка
250 грама захар
3 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица бакпулвер (или 1/2 чаена лъжица сода, изгасена в оцет)
За крема:
около 500 грама сварено кондензирано мляко
За украса:
натрошени ядки по избор
друго по желание - настърган шоколад, кокосови стърготини, парченца плодове и т. н.
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта, след това прибавете маслото, смесете хубаво продуктите и прибавете брашното и бакпулвера.
Замесете тесто и го разделете на две части. Изпечете два блата в подмазана с мазнина тава (или застелете дъното с хартия за печене) при температура от 180 градуса в продължение на 15-20 минути.
Когато блатовете се охладят, намажете единия с част от кондензираното мляко, сложете втория и завършете тортата с покритие от останалото мляко.
Поръсете десерта с натрошени ядки или украсете по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовИСО ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН - МЕЧЕ - 80 ЕЛЕМЕНТА KRU22437
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Торта с крем брюле
Коментари към Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки