Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки

Необходими продукти:
250 грама масло
3 жълтъка
250 грама захар
3 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица бакпулвер (или 1/2 чаена лъжица сода, изгасена в оцет)
За крема:
около 500 грама сварено кондензирано мляко
За украса:
натрошени ядки по избор
друго по желание - настърган шоколад, кокосови стърготини, парченца плодове и т. н.
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта, след това прибавете маслото, смесете хубаво продуктите и прибавете брашното и бакпулвера.
Замесете тесто и го разделете на две части. Изпечете два блата в подмазана с мазнина тава (или застелете дъното с хартия за печене) при температура от 180 градуса в продължение на 15-20 минути.
Когато блатовете се охладят, намажете единия с част от кондензираното мляко, сложете втория и завършете тортата с покритие от останалото мляко.
Поръсете десерта с натрошени ядки или украсете по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Красиви сватбени торти от целия свят
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Студена хрупкава торта от шоколадова зърнена закуска и печени фъстъци
Коментари към Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки