Пюре от печена тиква с мед и орехи

Необходими продукти:
- 600 грама тиква
- 3 супени лъжици мед
- 60 грама орехови ядки
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на средно големи парчета (заедно с кората), подредете ги в тава върху пергаментова хартия и изпечете във фурната за 35 минути на 180 градуса.
Охладете готовата тиква, с лъжица издълбайте меката вътрешност и я намачкайте до получаване на пюре или блендирайте. Добавете малко мед, разбъркайте и оставете за 10 минути. За това време ще се отдели сок, отцедете го.
Изпечете ореховите ядки в сух тиган за три минути, като разбърквате. Когато се охладят, смесете с меда, изсипете върху пюрето и поднесете десерта.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
БИО ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА МЪЖЕ 200 г БИОНИА
ХИП ПЮРЕ БИО ТИКВА 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Смути с ябълка и тиква
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен десерт със сметана и шоколад
- Панирана тиква с доматен сос
- Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци
- Тиквата пази сърцето, талията и очите и регулира високото кръвно
Коментари към Пюре от печена тиква с мед и орехи