Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Пюре от печена тиква с мед и орехи

Пюре от печена тиква с мед и орехи

Пюре от печена тиква с мед и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама тиква
  • 3 супени лъжици мед
  • 60 грама орехови ядки


Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата на средно големи парчета (заедно с кората), подредете ги в тава върху пергаментова хартия и изпечете във фурната за 35 минути на 180 градуса.

Охладете готовата тиква, с лъжица издълбайте меката вътрешност и я намачкайте до получаване на пюре или блендирайте. Добавете малко мед, разбъркайте и оставете за 10 минути. За това време ще се отдели сок, отцедете го.

Изпечете ореховите ядки в сух тиган за три минути, като разбърквате. Когато се охладят, смесете с меда, изсипете върху пюрето и поднесете десерта.

Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиДиетиСнимкиЛайфстайлБотаника