Пюре от печена тиква с мед и орехи

Необходими продукти:
- 600 грама тиква
- 3 супени лъжици мед
- 60 грама орехови ядки
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на средно големи парчета (заедно с кората), подредете ги в тава върху пергаментова хартия и изпечете във фурната за 35 минути на 180 градуса.
Охладете готовата тиква, с лъжица издълбайте меката вътрешност и я намачкайте до получаване на пюре или блендирайте. Добавете малко мед, разбъркайте и оставете за 10 минути. За това време ще се отдели сок, отцедете го.
Изпечете ореховите ядки в сух тиган за три минути, като разбърквате. Когато се охладят, смесете с меда, изсипете върху пюрето и поднесете десерта.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
ОСТРОВИТ ВЕГЕ ПРОТЕИН БЛЕНД 700 г
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
НовРЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ПУЛСИН ПРОТЕИНОВ СУПЕРШЕЙК ЖИЗНЕНОСТ 300 г
АНДРОФИКС капсули 400 мг * 60 БИОТИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиквен хляб със семена и овесени ядки
- Тиква, Кюрбисия
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Коментари към Пюре от печена тиква с мед и орехи