Пържени филийки с пармезан
Необходими продукти:
- 4 филийки хляб по избор
- 3 големи яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Леко разбийте яйцата и добавете прясното мляко, пармезана и магданоза.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
- Потопете всяка филийка хляб в яйчената смес, леко изтърсете излишъка и я поставете в тигана. Повторете с останалите.
- Оберете останалия пармезан от дъното на купата и го разпределете върху филийките.
- Пържете около 1-2 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Поднесете пържените филийки горещи, поръсени с пресен магданоз.
Забележка!
Хлябът не трябва да е нито много пресен, нито много стар.
Приятен апетит!
Източник:
recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пържени филийки без яйца и мляко
- Пържени филийки франзела с ванилов аромат
- Френска коледна закуска от филийки на фурна
- Пържени филийки с мляко, захар и канела
- Пържени филийки с моцарела и шоколад
- Пържени филийки
- Перфектните пържени филийки
- Пържени питки с канела, сладолед и кленов сироп
- Пържени ванилови филийки с канела, мед и ягоди
- Бадемови пържени филийки
Коментари към Пържени филийки с пармезан