Пържени филийки с овесени ядки и канела
Необходими продукти:
- 8 филии хляб по избор, цели
- 5 яйца
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 2-3 чаени чаши фини овесени ядки
- олио и масло за тигана
За гарниране:
- пчелен мед
- пресни плодове
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа разбийте яйцата с вилица.
- Добавете прясното мляко, ваниловия екстракт и канелата. Разбъркайте.
- Прехвърлете овесените ядки в голяма чиния.
- Загрейте 1 супена лъжица олио и 1 супена лъжица масло в тиган на средно силен огън.
- Потопете филията хляб от двете страни в яйчената смес, след което я поставете върху овесените ядки и я поръсете обилно с тях отгоре и отстрани.
- Леко изтърсете излишъка и пържете около 2-3 минути до златисто кафяв цвят, като леко притискате филийките към тигана. Обърнете от другата страна и пържете още 2 минути.
- Повторете с останалия хляб, като добавите мазнина, когато е необходимо.
- Поднесете хрупкавите пържени филийки с мед и пресни плодове по избор.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пържени филийки без яйца и мляко
- Пържени филийки франзела с ванилов аромат
- Френска коледна закуска от филийки на фурна
- Пържени филийки с мляко, захар и канела
- Пържени филийки с моцарела и шоколад
- Пържени филийки
- Перфектните пържени филийки
- Пържени питки с канела, сладолед и кленов сироп
- Пържени ванилови филийки с канела, мед и ягоди
- Бадемови пържени филийки
Коментари към Пържени филийки с овесени ядки и канела