Пържени питки с канела, сладолед и кленов сироп
Любимите пържени филийки от детството, но приготвени с питки, намазани с ароматно масло с канела, потопени в прясно мляко с яйца и сервирани с топка ванилов сладолед и кленов сироп или мед. Защото са вкусни, сочни и ароматни.
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици краве масло, меко
- 2 чаени лъжички канела
- 2 яйца
- 100 милилитра прясно мляко
- 4 питки, нарязани наполовина (или филии)
за сервиране (по желание):
- ванилов сладолед
- кленов сироп (или мед)
Начин на приготвяне:
Смесете 3 супени лъжици краве масло с половината канела и разбъркайте.
Разбийте яйцата, млякото и останалата канела. Намажете нарязаните наполовина питки с канеленото масло, потопете в яйчената смес и оставете да се накиснат за 30 секунди.
Загрейте масло в тиган и изпържете яйчените питки за 1-2 минути на страна до златист загар.
Сервирайте пържените питки с топка ванилов сладолед и полейте с кленов сироп (или мед) по желание.
Да ви е сладко!
Източник:
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пържени филийки без яйца и мляко
- Пържени филийки франзела с ванилов аромат
- Пържени филийки с моцарела и шоколад
- Пържени филийки
- Перфектните пържени филийки
- Френска коледна закуска от филийки на фурна
- Пържени филийки с мляко, захар и канела
- Пържени ванилови филийки с канела, мед и ягоди
- Бадемови пържени филийки
- Пържени филийки със сметана и кашкавал
Коментари към Пържени питки с канела, сладолед и кленов сироп